חברים שלום,
בהצבעת הקלפי הקרובה נבקש לאשר את הצעתנו כפי שגיבשנו בישיבתנו מיום 21.2.2022 וכפי שהוצגה בשיחת הקיבוץ שהתקיימה ביום 14.3.2022.
נציין שמזכירות הקיבוץ אישרה בישיבתה מיום 24.4.2022 את בקשת עפר נאור להביא להצבעה את כלל חלוקת הכספים המומלצת (וכפי שמוצגת להלן).
1. סכום המס ושכ"ט רו"ח, בסך של כ- 600,000 ש"ח ישולם מתוך מגירת המס הייעודית. היתרה, כ- 1,200,000 ש"ח, תישאר במגירה זו לטובת תשלומי מס בעתיד.
2. סך של 1,300,000 ש"ח יתווסף למדרג השימושים שישרת את שנת 2023.
3. סך של 1,700,000 ש"ח יהווה תוספת תקציב מידית לשנת 2022, בחלוקה הבאה:
3.1. סך של 700,000 ש"ח יחולק כרווחים בגין שנים קודמות לחברים הוותיקים לפי מנגנון הוותק. מדובר על חלוקה לחברים הוותיקים בלבד וליורשים בהתאם להחלטות הקיבוץ.
3.2. סך של 100,000 ש"ח יועבר לקרן הסיעוד.
3.3. סך של 133,000 ש"ח יועבר לקרן הפנסיה (למעשה מדובר בצמצום משיכה מהקרן).
3.4. סך של 200,000 ש"ח יועבר למגירת שיוך הדירות (למעשה מדובר בביטול משיכה מהמגירה).
3.5. סך של 447,000 יהווה מקור לטובת ביצוע מידי של תשתיות לפי "בנק התשתיות".
3.6. סך של 120,000 ש"ח יתווסף לתקציב שנת 2022. חלוקת הסכום תידון במזכירות במהלך השנה לאור הצרכים המשתנים.
בברכה,
הנהלת העסקים מזכירות נחשון
לחברי נחשון שלום,
קראתי את מכתב חברי ועד האגש"ח מה-11/4, ואני מוצא לנכון למחות על האמור בו.
חברי ההנהלות, שנבחרו על ידי ציבור חברי נחשון, מייצגים את כלל חברי הקיבוץ ובפרט את החברים הוותיקים בו.
נציגי הציבור נבחרו בהליך דמוקרטי, רב מועמדים, והם משקיעים שעות רבות מזמנם ואנרגיות רבות ממרצם. חברים אלו, מקיימים דיונים מעמיקים תוך למידת הנושאים המורכבים שעל הפרק במטרה לקדם את התהליכים ההכרחיים לנחשון.
חברי ההנהלות, הנמנים על כלל המגזרים בנחשון, דנים למעלה מזה שנה בהצעת הצוות הייעודי שנבחר, (עפר נאור, יונתן לביא, מני טובול, יאיר מרום, חנוך פרידמן), לשינוי המבנה התאגידי בנחשון ולביצוע תהליך של איחוד סטטוסים.
הנוכחים בישיבת ההנהלות האחרונה שמעו סקירה בעניין המצב התאגידי בנחשון, התקיים דיון רציני, שלקח בחשבון נושאים כגון הסכנה שבזכות לפדיון מניות, מצבת ההתחייבויות הגדולה של נחשון ועוד.
לנגד עיני חברי ההנהלות עומדים כל העת זכותם של החברים הוותיקים ליהנות מפירות הנכסים שעל טיפוחם שקדו החברים הוותיקים שנים רבות. חברי ההנהלות פועלים באופן אחראי למציאת פתרונות שייטיבו עם כלל חברי הקיבוץ. עם החברים הוותיקים, בניהם ונכדיהם, והכל תוך שמירה על המשכיות הקיבוץ ושיפור מתמיד של המצב בנחשון.
אנו נמשיך לקיים תהליכים משתפים ושקופים. למסור מידע מהימן ואחראי, ונמשיך לפעול לאחדות השורות בנחשון. אני קורא גם לחברי "ועד האגש"ח" לפעול כך.
בברכת חג אביב שמח לכל בית נחשון !
יאיר מרום, יושב ראש הקיבוץ.
19.3.2022
אנו ממשיכים לפעול ולקדם מהלכים חשובים לטובת החברים. אנסה לסקור חלק מהנושאים שעל סדר יומנו.
1. גיבוש "בנק תשתיות".
במטרה לקדם פעולות הכרחיות בחצר הקיבוץ החלטנו במזכירות להקצות כסף ולצאת לביצוע של הפרויקטים הבאים:
ביצוע חניות מעל בתיהם של אסי שצ‘ופק ודני טל (סך של כ- 445,000 ש"ח שמגיע לנחשון מתוך התקציב הבלתי רגיל, "תב"ר", מהמועצה האזורית).
ביצוע תכנית תמרור ובמפרים (סך של כ – 100,000 ש"ח שמגיע לנחשון מהמועצה האזורית כתקציב ייעודי, בנוסף לתב"ר).
ביצוע שביל מאזור ביתם של ליאור ולוטם שניר לכיוון האמפי (סך של כ- 125,000 ש"ח).
ביצוע ניקוזים הכרחיים (סך של כ- 115,000 ש"ח).
ניתוק והסרה מכלי האסבסט שמעל הקומונה (סך של כ- 12,000 ש"ח).
השקיה, תחזוקה וטיפוח יער המאכל (סך של כ- 12,000 ש"ח).
ביצוע שבילים וגדרות בבית העלמין (סך של כ- 30,000 ש"ח).
פרויקט לבחירת "צוות המרחב הציבורי" (סך של 30,000 ש"ח שמגיע לנחשון השנה מ"משקי דרום").
נאחל לדיויד הצלחה בפרויקטים, ולכולנו: ביצוע מהיר ואיכותי לרווחתנו.
2. קידום שכונת "החמניות".
ביום שישי, 4.3.3022, קיימנו מפגש. במסגרת זו התכנסנו: מינהלת הבנייה, אדריכלי השכונה והמשתכנים העתידיים, להצגת הפרויקט. היה מפגש פורה ומעניין במסגרתו הצגנו את מסגרת הפרויקט, עד את תכנית הבינוי, את אבני הדרך ואת העלויות המשוערות. בהמשך לכך הפצנו בין המשתכנים העתידיים שאלון העדפות כדי שנדע לתכנן את דגמי הבתים באופן מיטבי. כבר בימים אלו אנו מנתחים את תשובות הבנים ומתחילים בגיבוש הפרוגראמה לדגמים יחד עם האדריכל יזהר קדמי. את תכנית הבינוי לשכונה נגיש בקרוב לוועדה לתכנון ולבנייה במטה יהודה.
3. פרויקט "עשרת המגרשים".
אנו מקדמים את היתר הפיתוח והתשתיות מול הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה במטה יהודה. במקביל, השלמנו את דרישות בנק מזרחי, כך שהבנים יכולים ליטול מהבנק הלוואות דיור בתנאים נוחים. בימים אלו נקיים מפגש הסבר בנושא יחד עם נציגי הבנק. בד בבד, כל אחת מהמשפחות מקדמת את קבלת היתרי הבנייה לביתה, ואנו מסייעים להן כמיטב יכולתנו בתהליך זה.
4. מערכות החינוך.
ההתמודדות של מערכת הגיל הרך עם חסרונה של סיגל ועם המחסור בכוח אדם, הולכת ונהיית קשה. נשות המערכת ממשיכות להירתם, פעולות היטב ודואגות לטיפול בילדים ולקשר עם הוריהם. נטע אלעד סייעה לנו המון בנושא שיבוץ מטפלות ומובילות בגנים, אסי שצ‘ופק ומנהלת החינוך פועלים כמיטב יכולתם, מאיה פרגן פועלת בשלל נושאים (לרבות: גיוס כוח אדם קבוע, קליטת פניות הורים לשנה הבאה ועוד), שלומית שניר התגייסה לסייע לתמיכה בעובדות המערכת, ובני רגיל הצטרף לאחרונה למאמץ.
אנו שבים ומחזקים את ידיהם של אנשי מערכת החינוך, של חברי מינהלת החינוך, של ההורים ושל מאיה. נשוב וענשלח מפה איחולי החלמה מהירה לסיגל.
5. חלוקת היתרה שנצברה בעקבות סגירת שומות מס ההכנסה בגין שנים 2017-19.
כזכור, בתכנית העבודה לשנת 2022, אותה אישרנו לאחרונה, תכננו תשלום למס הכנסה בגין שומות לשנים 2017 – 2019 (כולל שכ"ט רו"ח) סך כולל מוערך של כ – 4.8 מיליון שח. לשמחתנו, תשלום שומות המס בצירוף שכ"ט רו"ח נסגרו על סך כולל של כ – 600,000 ש"ח בלבד.
בשיחת הקיבוץ שקיימנו ביום 14.3.2022 הצגנו את מסקנות הדיון שהתקיים בישיבה משותפת של המזכירות והנהלת העסקים מיום 21.2.2022. ההנהלות החליטו כך:
סכום המס ושכ"ט רו"ח, בסך של כ- 600,000 ש"ח ישולם מתוך מגירת המס הייעודית. היתרה, כ- 1,200,000 ש"ח, תישאר במגירה זו לטובת תשלומי מס בעתיד.
סך של 1,300,000 ש"ח יתווסף למדרג השימושים שישרת את שנת 2023.
סך של 1,700,000 ש"ח יהווה תוספת תקציב מידית לשנת 2022, בחלוקה הבאה:
סך של 100,000 ש"ח יועבר לקרן הסיעוד.
סך של 133,000 ש"ח יועבר לקרן הפנסיה (למעשה מדובר בצמצום משיכה מהקרן).
סך של 200,000 ש"ח יועבר למגירת שיוך הדירות (למעשה מדובר בביטול משיכה מהמגירה).
סך של 447,000 יהווה מקור לטובת ביצוע מידי של תשתיות לפי "בנק התשתיות" שאושר לאחרונה במזכירות.
סך של 120,000 ש"ח יתווסף לתקציב המוניציפאלי לשנת 2022. הנושא יידון בישיבת המזכירות הקרובה.
סך של 700,000 ש"ח יחולק כרווחים בגין שנים קודמות לחברים הוותיקים (בלבד) לפי מנגנון הוותק.
בהתאם, ההנהלות הביאו לאישור השיחה שהתקיימה כאמור ביום 14.3.2022 את המלצתן בדבר הקצאת סך של 700,000 ש"ח שיחולק כרווחים בגין שנים קודמות לחברים הוותיקים (בלבד) לפי מנגנון הוותק. בשיחה הציג קוכי הצעה חלופית לפיה סך של 400,000 ש"ח ישולם כהשלמת פנסיה לפנסיונרים, כתוספת חד פעמית בשנת 2022, ויתרת הסכום, 300,000 ש"ח, יחולק כרווחים בגין שנים קודמות לחברים הוותיקים (בלבד) לפי מנגנון הוותק. הסתייגות קוכי תגיע לדיון חוזר בישיבה משותפת של הנהלת העסקים ושל מזכירות הקיבוץ. בהתאם לתוצאות הדיון באותה ישיבה, יחזור הנושא לשיחת הקיבוץ.
כך או כך, נחלק בקרוב סך של 700,000 ש"ח לחברים.
6. הקמת סטודיו פילטיס במזכירות הישנה.
בהתאם לפניית חברי קיבוץ רבים, החלטנו לשפץ את שני החדרים המרכזיים במבנה "המזכירות הישנה" לטובת הפעלת סטודיו פילטיס, שמוקד פעילותו בשנים האחרונות היה בביתה של שירי גבע (שוויצר). נאחל לכל המתעלמים הנאה גדולה.
7. החלטת מועצת מקרקעי ישראל והגשת תיק השיוך של נחשון למינהל.
ביום 15.3.2022 החליטה מועצת רמ"י ("המינהל") לדחות את ה"דד-ליין" להגשת תיקי השיוך מיום 31.3.2022 ליום 30.6.2022. כמו כן, ככל הנראה סכום הערבות למינהל לחברים שיהיו מעוניינים לקבל היתר במסגרת "הסדר הביניים" יגדל באופן משמעותי מסך של 200,000 ש"ח לסכום רב הרבה יותר. טרם פורסמה ההחלטה הרשמית ואנו עוקבים, וכמובן נעדכן.
עוד בגזרת מינהל מקרקעי ישראל: ביום 8.3.2022, הגיע לקיבוץ מרמ"י דו"ח הפיקוח שביצע המינהל בחצר הקיבוץ. המינהל פירט מספר יחסית רב של חריגות שלטענתו קיימות בנחשון. הצוות העוסק בנושא (יאיר, יורם, עו"ד אופיר לוי, עופר פוקס והיועץ דובי גניש), מקיימים ישיבות, מגבשים דרכי פעולה מיידיות, מכינים תשובות לרמ"י ומטפלים בכל החריגות הנטענות.
שיוך דירות קנייני: ביום 28.2.2022 קיימנו ערב הסברה בו נטלו חלק למעלה מ- 80 חברי קיבוץ. בערב ההסברה נכחו: עו"ד רותם ליכטנשטיין (היועץ המשפטי), דובי גניש (יעוץ הקיבוץ בתהליך השיוך הקנייני), האדריכלים ערן מבל וענבר עטיה, והמודד עופר קוקוס. החברים שמעו סקירה בנושא מצב השיוך, התייחסו, שאלו שאלות וקיבלו תשובות מהיועצים. נראה כי מוסכם על הכל שקידום השיוך הקנייני הוא אינטרס עליון של כלל חברי הקיבוץ ושנדרש ריכוז מאמץ ואיגום משאבים ניהוליים וכספיים להשלמת המהלך החשוב באופן תכליתי.
עוד אציין שהצוות הייעודי (יאיר, רותי שוב, עופר פוקס) קיים פגישות עם כל 15 המשפחות להן סומן בעבר חלק משטח המגרש שאינו בייעוד מגורים בתב"ע התקפה של נחשון כמיועד בעבורן על-פי תשריט פנימי ("עתידי"). אנו עושים מאמצים גדולים למציאת פתרונות הולמים לסוגיה. בעניין זה התקיים דיון במזכירות. ברוח הדברים שעלו בפגישות עם 15 המשפחות החליטה המזכירות על מספר צעדים אופרטיביים: פגישה עם נציגי הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה במטה יהודה, הכנת טיוטת הסכם על-ידי היועץ המשפטי של נחשון בין המשפחות לקיבוץ, והקצאת סך של 10,000 ש"ח כתשלום שכר-טרחה לטובת עורך דין בלתי תלוי שיעבוד יחד עם היועץ המשפטי של הקיבוץ וייסע למשפחות לשמור על זכויותיהן.
8. פעילות משאבי אנוש.
לאחרונה השלמנו שני מהלכים חשובים לעתיד נחשון:
בחרנו ברוב גדול מאד בקלפי את בני רגיל לתפקיד מנהל הקהילה. נאחל לבני בהצלחה.
כמו כן, בחרנו מזכירות חדשה. נאחל לכולם בהצלחה. לממשיכים: רותי שוב, מני טובול, דיויד הירש, יונתן דה-פורטו, עליזה נאמן, עופר פוקס, ליאור שניר. למצטרפים: הילה אליאס, יואב בארי וענת יואב. ולמסיימים: עמרי שפטס, מורן פלג וכלילה רוקח.
משימות חשובות ואתגרים גדולים לפנינו.
עד כאן להפעם...
יאיר מרום,
יושב-ראש הקיבוץ
חזור לתוכן
את התקופה החולפת הקדשתי ללימוד מכלול הנושאים הקשורים בקיבוץ, להבנת הסטאטוס של כל תחום, למיפוי האתגרים העומדים בפנינו ועוד. לשם כך קיימתי פגישות אישיות עם כל אחד מחברי המזכירות, עם המנהלים, עם מנהלי הפעילויות ועם חברים נוספים. כולם נענו בשמחה לסייע לי בצעדי הראשונים ועזרו לי להבין את תמונת המצב, ועל כך תודתי!
בנוסף, לקחתי חלק בפורומים השונים כגון: מפגשים ב"משלט 200", ועדת תכנון, מינהלת החינוך, מינהלת הבנייה, ועדת צרכים מיוחדים, ועדת כספים, דירקטוריון א.ר.ן, הנהלת נורדישון, הנהלת "אסיפי בר", וכמובן במזכירות ובהנהלה הכלכלית. כמו כן ערכתי סיור בחוות הלולים בקיבוץ, באתר "דלילה" ובאתר היצור של א.ר.ן.
אני מתרשם שנחשון הוא מקום מטופח, חי ותוסס, עם חיי תרבות עשירים, ומסורת מקומית. בקיבוץ ישנה אוכלוסייה וותיקה בעלת זכויות רבות לצד משפחות צעירות שיעצבו את המקום ביחד עם ילדיהם הרבים. הקיבוץ נמצא במצב כלכלי יציב עם יתרות פיננסיות יפות ומקיים מספר פעילויות עסקיות יצרניות. במוקד מפעל א.ר.ן הרווחי, הנמצא בחצר הקיבוץ והמנוהל על-ידי חבריו, עובדה מרשימה ומבורכת שאינה תסולא בפז.
האטרקטיביות של נחשון כמקום מגורים מביאה איתה לחץ גדול בכל הקשור לנושא הקליטה והבנייה בקיבוץ. המספר המוגבל של "המגרשים המוטבים" בצירוף עלויות הקרקע והביקוש מצד בני הקיבוץ לקבוע את מקום מגורם בקיבוץ, הביא ליצירת הסדרים של קביעת עדיפויות בקליטת הבנים. היישום של הסדרים אלו, יחד עם אתגרי התכנון והבינוי של שטחי המגורים בקיבוץ ובצירוף תהליך שיוך הדירות, יעמדו בוודאי בלב הדיון והעשייה בשנים הקרובות בנחשון.
לצד ההתפתחות הדמוגרפית והפיסית של נחשון, ישנם אתגרים משמעותיים נוספים. מהתרשמותי, החברים רואים (ובצדק!) את החשיבות הגדולה שבשימור ושיפור מערכות הערבות ההדדית, ובכללן: הפנסיה, הסיעוד, הבריאות, רשת הביטחון והסיוע לבעלי הצרכים המיוחדים. לצד אלו, ישנם ערכים קהילתיים חשובים נוספים הזקוקים לטיפוח ולתשומות ניהוליות וכלכליות כגון: החינוך בגיל הרך, החינוך החברתי, פעילויות התרבות, הפנאי והספורט ועוד.
על-מנת לאפשר את ההשקעה בתשתיות פיסיות, בקידום תהליכים אסטרטגיים כגון שיוך הדירות, ושימור מערכות הערבות ההדדית וחיי הקהילה, אנו מצווים לפעול למיצוי הרווחיות מהנכסים המניבים שלנו, וכן לפיתוח מקורות הכנסה משמעותיים נוספים על אלו הקיימים. מקסום הרווחיות של העסקים מחייב השקעות כספיות, יצירת הזדמנויות עסקיות, ניצול יתרונות יחסיים, ולצערנו אף שינויים כואבים בענפים הפסדיים שלא נראה שישנו מגמה.
מיד "אחרי החגים" נתחיל בהכנת תכנית העבודה לשנת 2020, ולקראת סוף השנה נגיש אותה לציבור החברים. התוכנית תכלול את הסיכום של שנת 2019 במשק ובקהילה, את המצב הפיננסי של הקיבוץ, ואת התקציב לשנה הבאה. כמו כן, ולא פחות חשוב, יוגדרו בה יעדים לשנת 2020 בתחומים השונים: ענפי הקהילה, ענפי המשק, ותהליכים אסטרטגיים. כפי שנראים הדברים כעת, התוכנית תתמקד בנושאי הליבה: ביצוע שכונת מגורים חדשה, קידום משמעותי של תהליך שיוך הדירות הקנייני, דיון בנושא הסטאטוסים, תהליך ציבורי-קהילתי משתף בנושא החינוך ועוד.
אני שב ומודה לכל אלו שקיבלו את פניי במאור פנים: חברי המזכירות, חברי ההנהלה הכלכלית, המנהלים, חברי הוועדות והצוותים ומנהלי הפעילויות. וכמובן – תודה לכם – חברי נחשון ששמתם בי את מבטחכם. יש לפנינו עבודה רבה וחשובה ואתגרים משמעותיים.
בברכת שנה טובה וחגי תשרי שמחים!
יאיר מרום, יו"ר הקיבוץ
חברי קיבוץ נחשון שלום,
אני שמח על ההזדמנות שקיבלתי להציג את מועמדותי לתפקיד יו"ר הקיבוץ ולהביא בפניכם את תמצית תפיסת התפקיד כפי שאני רואה אותה.
לחברי הקיבוץ ישנה זכות גדולה לעצב בעצמם את אורח החיים שלהם בהתאם לתפיסת עולמם, ערכיהם וגישותיהם. זכות זו, שהיא ייחודית לחברי קיבוץ, באה יחד עם הצורך בתהליכי קבלת החלטות, שחלקן מורכבות מאד. את תהליכי קבלת ההחלטות נדרש להוביל, לנווט, לקדם וליישם בצורה משתפת, שקופה ופתוחה ויחד עם זאת באופן תכליתי, אחראי ומושכל.
במהלך שנות עבודתי כיו"ר קיבוץ בשני קיבוצים (יו"ר עסקי ויו"ר קהילה), כעורך-דין שעסק בתחום הקיבוצים ותאגידיהם, כמוביל פעילויות וועדות במגוון תחומים בקיבוץ, נצברו אצלי הכלים, הידע והניסיון בהובלת תהליכים ציבוריים מורכבים בקיבוץ מתחדש.
להבנתי, עומדים בפני קיבוץ נחשון וחבריו אתגרים גדולים ומשימות חשובות, כגון: השלמה של תהליך שיוך הדירות, צמיחה דמוגרפית וקהילתית, יישום מדרג השימושים, דאגה לפנסיה והקצאת מקורות לעתיד, הבטחת קיום הוגן וביטחון סוציאלי לחברים, פיתוח הנדל"ן והסדרת שימושים חורגים, השקעה בתשתיות, ויעדים משמעותיים נוספים. בתחומים אלו ועוד אני עוסק מספר שנים באופן אישי וישיר, ואני נכון להתמודד עם המשימות והמטרות המוצבות בהקשרם.
כמי שמכיר היטב את המשמעות של תפקיד יושב-ראש בקיבוצים מתחדשים ומורכבים, אני מגיע לתפקיד תוך נכונות להשקיע את הזמן הדרוש, את המשאבים הניהוליים, את הקשב ואת האנרגיות הנחוצות. בכוונתי להקדיש את זמני ואת יכולותיי לרתימה של החברים בנחשון, הצוותים, הוועדות, המזכירות וההנהלות לקידום התהליכים הציבוריים, הקהילתיים והמשקיים.
בטוחני שיחד, תוך שיתוף הציבור ותחת אחריותי, נקדם את הקיבוץ ונשיא את רווחתכם.
יאיר מרום
תאריך לידה: 4.12.1978 מצב משפחתי: נשוי + 2 מקום מגורים: קיבוץ שער העמקים
תעסוקה:
החל ממאי 2017 –
יושב-ראש קיבוץ גבעת השלושה (עסקים וקהילה). אחריות כוללת לכל עסקי הקיבוץ ולכל ענפי המשק, לשירותים המוניציפאליים, לתקציבי הביטחון הסוציאליים, לעבודת ההנהלות והוועדות בקיבוץ.
דירקטור בחברת נגה-עינת תעשיות נעליים בע"מ, מפעל נעליים בבעלות משותפת של הקיבוצים גבעת השלושה ועינת.
(עד לאחרונה) דירקטור בחברת "קסם אנרגיה בע"מ", חברה לייזום הקמת תחנת כח מופעלת בגז טבעי בהספק של 450 מגה וואט.
החל מינואר 2015 –
יושב-ראש קיבוץ שער העמקים (עסקים וקהילה). אחריות כוללת לכל עסקי הקיבוץ ולכל ענפי המשק, לשירותים המוניציפאליים, לתקציבי הביטחון הסוציאליים, לעבודת ההנהלות והוועדות בקיבוץ.
דירקטור בחברת "כרומגן" ונציג הקיבוץ באסיפת הבעלים בחברה. חברה בשליטת קיבוץ שער העמקים, מובילה בתחום חימום המים, הדודים והקולטים.
יולי 2015 – דצמבר 2015 – ממלא מקום מנהל הקהילה בשער העמקים.
החל מיוני 2014 – יושב-ראש מינהלת הבנייה בשער העמקים. ביצוע תפקיד זה הוא בנוסף ובמקביל לתפקיד יו"ר הקיבוץ. מילוי התפקיד כולל: ניהול פרויקט הקמת שכונת מגורים לחברים ולבני קיבוץ (בביצוע), וכן, ייזום, תכנון וביצוע שדרוג תשתיות כולל בשכונה וותיקה.
2012- 2013 – מרכז צוות שיוך נכסים בשער העמקים. עריכת תכנית ל"מדרג שימושים".
מרץ 2011 – מאי 2016 – מרכז צוות הקרקעות בשער העמקים.
דצמבר 2009 – יוני 2015 – עורך-דין במשרד עוה"ד בלטר, גוט, אלוני ושות‘. עיסוק מרכזי בתחום המסחרי והאגודות השיתופיות. ליווי קיבוצים, מנהלים בקיבוץ ומפעלים קיבוציים.
ספטמבר 2008 –אוגוסט 2009 - שנת התמחות בבית המשפט העליון, בלשכת כבוד השופטת אסתר חיות (היום נשיאת בית המשפט העליון).
השכלה ועיסוקים אקדמאיים:
2004-2008: תואר ראשון משולב במשפטים (LLB, בהצטיינות) ובכלכלה (B.A), אוניברסיטת חיפה.
מצטיין דיקאן (במשפטים) בשנות הלימודים תשס"ה, תשס"ו ותשס"ח. עוזר מחקר לפרופסור עלי זלצברגר, דיקאן הפקולטה דאז. מתרגל בקורס "מיומנויות משפט ומידע", עוזר הוראה בקורס "מקורות המשפט הישראלי", עוזר הוראה בקורס "דיני תאגידים".
קורסים והכשרות: בוגר קורס רכזי פנסיה וביטחון סוציאלי בקיבוץ, בוגר קורס הכשרת דובר קיבוץ, בוגר קורס פיתוח והכשרת יו"רים במפעלים ותאגידים, בוגר קורס מתכננים במגזר הכפרי, בוגר קורס ניהול קרקעות.
שירות צבאי: 2004 – 2016 - קצין חי"ר בשירות מילואים פעיל בחטיבה 300 וקבלת דרגת סרן.
1998 – 2002 - לוחם, מפקד וקצין בגדוד 50 בני-משקים בחטיבת הנח"ל, ומפקד צוות בבית הספר לקצינים.
שנת שירות: 1998 –הדרכה בהתנדבות בפנימיית מנו"ף בעכו – עבודה עם נוער בסיכון.
בית ספר תיכון: 1993-1997 - בית ספר תיכון מקיף "בית-ירח" בעמק הירדן - בעל תעודת בגרות מלאה.