חברים וחברות צועדים וצועדות ותיקי מטה יהודה מטיבי הלכת.במהלך השנים 2016-25 סיימנו את שביל ישראל מהצפון עד הדרום.החלטנו ביחד להמשיך ולטייל ברחבי ישראל לאחר סיום שביל ישראל. מתמקדים בעונה הקרובה בשני שבילי אורך - גולן ומגידו. מנסים אם יש היענות פעם אחת של יומיים בגולן.חלפו חודשיים של הפסקה, ואנו חזרה במסלול. אני - אילנה דוד ממושב זכריה, מרכזת את תכניות ‘שישים פלוס מינוס‘ - בעמותת ותיקי מטה יהודה, קיבלתי על עצמי את ההובלה והארגון של הצעידה בשבילי ישראל עם ראובן ארד ורבקה.תודה ענקית לאריה איבלר על הובלת התכנית במהלך השנים !!!בתחילת שנת 2026 נשקול פתיחת קבוצה נוספת למסלול שביל ישראל מהתחלה במקביל לקבוצה זו.מצורפת התכנית השנתית תשפ"ו, לעונה העשירית אנא רשמו לפניכם ביומנים את התאריכים המצורפים.חשוב לדעת: ההליכה בשביל ישראל מוגדרת כספורט עממי. ההשתתפות היא על אחריות הצועדים. על כן אין צורך בהצגת אישור רפואי. יחד עם זאת אם לצועד יש שאלה לגבי התאמת הפעילות עבורו, ביכולתו להתייעץ על דעת עצמו עם רופאו.ההשתתפות בטיול היא על אחריות המשתתף בלבד.נשמח להצטרפות חברים חדשים מיטיבי לכתמאחלים לכולנו שנה טובה שנת צעידה מוצלחת בשורות טובות, החזרת החטופים והחיילים בשלום, סיום המלחמה במהרה והחלמה מהירה לכל הפצועים.
בברכהענת בן זקן אילנה דוד רבקה שמריהו ראובן ארד
1. 18.11.2025 יום שלישי - גולן 4 מחניון עין זיוון עד עין ג‘ויזהנתחיל ההליכה מהחניון מול עין זיוון נחצה שטח מישורי נעבור ליד חוות הטורבינות הוותיקה בגולן ונטפס על רכס בשנית המלא בעונה זו פריחת החלמוניות. משם במגמת ירידה על נוף מקסים אל שרידי הכפר הצ‘רקסי עין ג‘ויזה .מסלול 12 ק"מ קל-בינוני.
2. 23.12.2025 יום שלישי - מגידו 1 מבי"ס מגידו עד עד עמיקםנתחיל מכניסה לביה"ס האזורי של מגידו נבקר מידית באנדרטה מיוחדת של יצחק אוכברג ובעזרת הטיילת העגולה נעבור ונרד במורד נחל שלף מתחת לכביש 6,אל הצד המערבי והלאה עד לעמיקם. מסלול 11 ק"מ קל-בינוני.
3. 27.1.2026 יום שלישי - גולן 5 מחושנייה עד חניון דליותנתחיל ללכת באזור חושנייה דרומה במרכז רמת הגולן דרך עיינות פחם (קצת מים) חורבת פאראג‘ וגם האתר הידוע של רוג‘ום אל הירי עד חניון דליות שם התחלנו בעבר גולן 6.מסלול 14 ק"מ קל ומעט בינוני.
4. 24.2.2026 יום שלישי מגידו 3 מגבעת הרקפות עד שער הכנסייהחניון גבעת הרקפות אל הגבעה המפוצצת ברקפות, ובהמשך תוך כדי חציית רמת מנשה, נזכה למרחבים ירוקים ופורחים עד אשר נרד בדרך יער חמוד אל מושב מדרך עוז, נחצה אותו, ונסיים ליד שער הכנסייה שם יש עגלת קפה נחמדה. מסלול 12 ק"מ בינוני
5. 23-24.3.202 יום שני ושלישי יומיים ( לינה באזור)23.3.2026 – יום שני מנחל סמך-אל על עד מצפה אופיר (שם סיימנו פעם...),נרד לחיבור של הנחלים סמך ואל על (יש מים). נעפיל באיטיות עם פריחות העונה אל הכביש העולה לגולן מצומת כורסי נחצה ונמשיך על דרך עפר עד אשר נעלה למצפה אופיר(התחלנו פעם..),ונסיים מסלול 11 ק"מ בינוני-קשה וניסע לבלות לילה באזור. (לינה באזור) 24.3.2026 – יום שלישי ממורדות החרמון עד מעיינות הבניאס נעפיל אל מורדות החרמון ונלך קטע חדש בשביל ישראל. נרד בבקעת מן,נעבור בנוה אטי"ב נמשיך לאורך מטעים שונים מבצר נמרוד, שביל היורד אל מעיינות הבניאס שם נסיים. מסלול 11-12 ק"מ בינוני.
6. 28.4.2026 יום שלישי - מגידו 2 מעין קדם עד גבעת הרקפות נתחיל ליד עין קדם נלך לאורך נחל תנינים הרטוב במקצת נעבור מתחת לכביש 6 לצד המזרחי נעלה ונרד אל עין נילי-מעיין חמוד במגמת עליה קלה, נעבור לא הרחק מבא"ח גולני נקיף את קיבוץ גלעד ונסיים בחניון גבעת הרקפות .מסלול 13 ק"מ די קל.
7. 19.5.2026 יום שלישי - גולן 3א‘ מעמק הבכא עד פסגת בנטלבמידה ויהיה יום נעים נעלה ונבצע גולן 3א,מעמק הבכא ליד המטעים של אלרום ואודם אל מאגר בנטל, אורכו, ונעפיל(קצת תלול אבל לא ארוך),אל פסגת הבנטל לתצפית יפהפייה ונסיים בקופי ענן. מסלול 9 ק"מ קל עם עליה קשה לסיום. וגם סיום עונה...
צעידה מהנה