אחרי מעל שנתיים שמסורת ארוחות שישי נגדעה עם עוד צרות שהקורונה הביאה עלינו
אתמול, יום שישי - 4/11/22, חזרנו ובגדול.
כבר כמה חודשים אנחנו מנסים למצוא את התאריך המתאים.
ואפילו הפעם - רגע לפני - שאלנו את עצמינו, אולי זה גדול עלינו?
צוות חדר אוכל מנה בעבר כעשרה חברים. היום אנחנו חמישה.
המחשבה, ההערכות, המשימות מצריכים מאיתנו התארגנות רבה והרבה מאד עבודה
מהכנת תפריט ורשימת קניות, דרך ניקיון חדר אוכל והכנתו, שעות רבות של בישול, ובסוף ניקיון וחיסול.
אך לא משנה מה גודל הצוות. בלי הקהילה שרוצה להיות חלק זה לא היה קורה. מתנדבים רבים מצטרפים לעשייה ולהכנות. וביחד החוויה היפה הזאת מתאפשרת.
כך, בשישי בערב ה-4/11, נרשמו 120 איש לארוחה. שמחנו מאד. חששנו שלא יגיעו. קרוב מאד ליעד הצטרפו עוד כ-50 איש!!
170 מתושבי נחשון ובני משפחותיהם התאספו יחד
קצת שרנו, הרמנו לחיים, אכלנו יחד, בסוף הערב הילדים צפו בסרט, ההורים שתו קפה ואכלו עוגה.
ואנחנו החמישייה (אורן והילה פוקסבר, הילה שצ׳ופק, אביטל חורף ואני-יפעת) לצד האכזבה הקלה שלא נותר כלום על הגסטרונומים (חלילה מישהו יצא רעב??) התרגשנו מהמאורע, מהביחד, מהקהילה.
מי ייתן ואילו יהיו הפנים שלנו.
בחודשים האחרונים התחלנו לקיים אחת לחודש ארוחת שישי משותפת בחדר האוכל. היוזמה נבעה מרצון וצורך אמיתי שלנו כמשפחות צעירות לחיות ולעצב מעגל חיים קהילתי של עשייה ויצירה משותפים. לאחר חג הפסח בקיבוץ והרוח הטובה שנשבה מכיוון המשתתפים והקהילה החלטנו לקיים את ארוחות השישי פעם בחודש. הבנו שישנה כמיהה של משפחות ואנשים רבים בקיבוץ לאירועים קהילתיים משותפים. עד כה אורגנו ארבע ארוחות (כולל פסח) שבממוצע השתתפו בכל ארוחה למעלה מ 170 איש. אנחנו יוצאים מכל ארוחה בתחושת סיפוק עצומה ופשוט נהנים מהעשייה, רוח ההתנדבות, ההתרגשות ומהמפגש הקהילתי. אנחנו מאוד מקווים שהחוויה לכלל המשפחות והילדים היא חיובית ומשמעותית ונוכל להמשיך עם זה עוד הרבה זמן. הנושא חדש לכולנו ואנחנו משתדלים ללמוד מארוחה לארוחה מה נכון לנו כקהילה, עד כה לא מצאנו נוסחה מדויקת אך ברור שהרוח החיובית והעשייה המשותפת הם הרכיבים החשובים ביותר.
אנחנו רואים במתחם חדר האוכל/גלריה כמרכז ציבורי ותרבותי. מקווים שניתן יהיה לעצב אותו כמקום נוח ונעים למפגש, לעשיית אירועים, ארוחות, חוגים וחגים. במהלך ארבעת החודשים האחרונים השקענו זמן ומרץ בתחזוקת המקום. סודרה התאורה, הזבל והחפצים הוצאו, החלונות נוקו, סידרנו מטבח קטן ורכשנו קצת אביזרים שמקלים ומייעלים מאוד את העשייה. אנחנו שואפים שכל אדם בקיבוץ ירגיש בנוח לבטא את עצמו דרך העשייה בחדר האוכל או הגלריה.
אז איך זה עובד?
כל חודש כמה אנשים לוקחים על עצמם את הובלת הארוחה (עד כה סיוונה, נטע ושייקו, יפעת והילה ש). המשתתפים נרתמים למשימות השונות (סידור, בישול, פירוק והכנת קבלת השבת) ובדרך זו לוקחים חלק בעשייה. למכיני הארוחה יש חופש מוחלט לעשותה כראות עיניהם. העיקר שיעשה בכיף ובאהבה. לשמחתנו, רוח ההתגייסות הייתה מדהימה כך שההכנות הפכו ללא פחות משמעותיות מהארוחה.
ומי שלא יכול לעזור?
העולם המודרני משאיר לנו מעט שעות פנאי ומקווים שאנשים יעשו מאמץ על מנת לסייע. אם קרה ומישהו לא יכול לעזור מכל סיבה שהיא, הכל בסדר.
אז מה קורה בפועל?
משתתפים בהכנות, אוכלים, יורדים לפאב לשתות בירה או קפה, לאכול מהעוגות ולהתקשקש ואפילו לרקוד. לא מדובר באירוע בעל אטרקציות יוצאות דופן וזה העניין. מפגש חיובי ומשמח עם חברים במקום ההרגל המשפחתי.
יש תשלום ?
על מנת שהארוחות ייצאו לפועל ישנה עלות של 45 ש‘‘ח למבוגר (עובר דרך הקיבוץ). היינו מאוד רוצים להוריד את המחיר אבל מעבר לעלות האוכל סכום גבוה הולך על השכרת ציוד (כלים, מפות, גסטרונומים). עם הכספים העודפים בארוחה אנחנו מממנים קנייה של ציוד חדש (אותו אנו שוכרים כרגע) כדי שבעתיד נוכל להוריד את המחיר.
אז מה הלאה?
אנחנו מזמינים כל אחד לקחת חלק בארגון הארוחה הבאה, להיות חלק מהצוות החושב והמארגן או פשוט לבוא ולהשתתף..
נתראה בארוחות...
הצוות הנוכחי