# שישי של פעם # אצל מרים תמיר # אצל עליזה # אצל כלילה # אצל חוה עלי # אצל אבי חיון # אצל רן אלון # אצל איציק ניב # אצל אורית ערב #
קניות – נעשות ע"י הזמנה באתר של חברת שופרסל. ההזמנה נעשית ביום רביעי, ואנשי שופרסל מתקשרים ביום חמישי, כדי לוודא שלא חסר דבר מה בהזמנה. אורית מאד מרוצה מהסידור. לפעמים עושים השלמות, כאשר באים אורחים או כשמתברר שחסר משהו.
למה – אורית מאד מרוצה מהסידור, כי הוא חוסך המון זמן וכח.
איפה אוכלים ומי משתתף ? הארוחה מתבצעת אצל אורית וחיים בבית. משתתפים שלושת הילדים. שי עם בת זוגו מורן, עדי לרוב עם בן זוגה אביעד, ורון הצעיר בחבורה, שעוד מעט מתגייס.
מי מבשל ? – את הבישולים עושה אורית בימי שישי. כשעושים על האש, המלאכה נעשית ע"י חיים.
מה מבשלים ? סלט כרוב-הבית, שהוא כרוב ירוק עם זרעים, אגוזים ורוטב וינגרד. סלט ירקות, סלט סלק, סלט תפוחי אדמה, עוף בתנור, תפוחי אדמה, אורז וגולש. זה הבסיס השבועי. בנוסף, לעתים אורית עושה גם ממולאים, מוקפץ, מקלובה, בורקס בשרי ומרקים בחורף.
כמה זמן נמשך הבישול ומתי ? ביום חמישי בערב אורית עושה את הקינוחים, משרה את העופות במרינדה. כל יתר הבישולים ביום שישי בשעות הבוקר. לפני הארוחה מתבצע חימום של האוכל.
מתי הארוחה ? בסביבות השעה שבע וחצי שמונה. הארוחה מתחילה רק כשכולם מגיעים. כאשר אבא של חיים מגיע, עושים קידוש, שנעשה ע"י חיים. במהלך הארוחה שותים מים, מספרים חוויות מהשבוע האחרון וצוחקים המון.
הורדת הכלים – נעשית ע"י הצעירים. הם שמים את הכלים המלוכלכים בכיור ואורית מכניסה אותם למדיח.
אחרי הארוחה – נופלים שדודים על הספות בסלון, ורואים בטלוויזיה סדרה, כשאת החדשות מקליטים. במהלך הצפייה מתכבדים בקינוחים, הכוללים עוגות, פירות ובייגלה. בסביבות השעה עשר כל אחד הולך לביתו או אל חדרו.
ארוחות חג – מתכנסת כל המשפחה המורחבת, כולל סבתא רחל, סבא רן, סבא שמואל, עמיר, אסנת יואב וילדיהם, מיכל, והאחות של חיים אסנת עם בנה אלי.
אוכל שנשאר – אוכלים אותו ביום שבת ובמשך השבוע.חזור לתוכן
קניות – איש הרכש של משפחת ניב הוא איציק. ירקות ופירות הוא קונה בשוק האיכרים במושב עזריה. הקניה נעשית במשק הפרטי של משפחת טוויג, המוכר את תוצרתו בימים רביעי וחמישי אחר הצהריים ובימי שישי בבוקר. משם ממשיך איציק, דרך משמר איילון, למתחם ישפרו, ושם קונה ביוחננוף. השלמות הוא עושה אצל בוריס ולודמילה.
למה ? התוצרת והמחירים בעזריה טובים מאד, וגם המוכרים נחמדים מאד. ליוחננוף הוא עבר בגלל אכזבתו מרמי לוי ומשופרסל כי לדעתו הסחורה איומה ואצל רמי לוי גם הצפיפות גדולה.
איפה אוכלים ומי משתתף? במרבית המקרים איציק ואריאלה אוכלים יחדיו וזאת לאחר שיחת הסקייפ היומית עם רוני והנכדים הנמצאים בלונדון. אריאלה אוכלת ארוחה צמחונית ואיציק ארוחה בשרית. לפעמים מגיעה המשפחה מבנימינה, ואז אוכלים אוכל בסגנון הודי או יפני או מזרחי.
מי מבשל ? הבישול נעשה ע"י אריאלה ואיציק שמאופיינים ע"י איציק כ "בשלנים קטנים".
מה מבשלים ? הרבה ירקות בתנור. אין אצלם בבית טיגון מבחינה עקרונית. בשר נקנה מוכן, כך שיש צורך רק לחמם. מרקים הם מכינים רק בחורף, וכמובן שהם מרקים צמחוניים. בתחילת הארוחה ובמהלכה שותים יין. אריאלה יין לבן ואיציק יין אדום.
לסיום הארוחה ? אריאלה אוכלת גלידה ואיציק פרי.
כמה זמן הבישול ומתי ? איציק מבשל ביום חמישי ואריאלה ביום שישי. לקראת הארוחה מחממים את הדרוש חימום.
זיכרונות מארוחת שישי מהעבר – איציק גדל בקיבוץ אשדות יעקב בעמק הירדן, ושם אכל תמיד בחדר האוכל, וכך גם כשעבר לנחשון. הוא מאד מרוצה מהשינוי – כלומר מהמעבר מאכילה במקום הומה אדם, חדר האוכל, לביתו הפרטי והאינטימי.
מועד הארוחה ? בסביבות השעה שבע בערב, אחרי שיחת הסקייפ עם המשפחה בלונדון.
אירועים מיוחדים ? ארוחות משפחתיות, ימי הולדת וכד‘. משתדלים לעשות בחורשת החתונות. יש לציין שחורשה זאת הוכשרה לאירועים ע"י איציק לקראת חתונתה של גלי.
אחרי הארוחה – איציק רואה טלוויזיה, ערוץ 10.חזרה לתוכן
קניות – ב"בילו סנטר". חצי מהקניות ב"שופרסל" וחצי ב"יוחננוף".
למה – יש מוצרים שאינם אצל האחד ומשלחמחם אצל השני. ב"יוחננוף" הסחורה יפה יותר, בעיקר ירקות ופירות.
איפה אוכלים ומי משתתף – בדרך כלל אצל רחל ורן, מדי פעם אצל משפחות הילדים.
מי מבשל – בדרך כלל רן. כשבאים הילדים כל אחד מביא משהו לפי תיאום מראש.
מה מבשל – עוף בקולה, ( הנכדים מתים על העוף), תפוחי אדמה במגוון אפשרויות, מרק שעועית או מרק קניידלך או מרק ירקות.
לסיום הארוחה – בקיץ אבטיח או מלון, בחורף סלט פירות.
כמה זמן הבישול ומתי – בבוקר שישי שלוש שעות, ושעה וחצי לפני הארוחה.
הערות – רחל מזמינה את הקניות המתבצעות ע"י רן, או על ידי שניהם. יואב אחראי על השניצלים ואסנת מביאה קינוח. רן מצטיין בהכנת החומוס, וההוכחה לכך היא שלא נשאר ממנו כלום בסוף הארוחה.
מתי הארוחה – הארוחה נערכת בשעה שבע. לפני הארוחה הילדים משחקים והמבוגרים "מלרלרים". (הביטוי במקור). בתחילת הארוחה מגישים למי שרוצה מרק חם.
הורדת הכלים – רחל והילדים. רן מסדר במדיח.
קינוח – עם סיום הארוחה יוצאים למרפסת ומתכבדים בגלידה, תה ועוגה. ביום שישי הטלוויזיה סגורה. האורחים נשארים עד שעה עשר ואז חוזרים שבעים לביתם. בטרם ההליכה ישנו טקס ובו מקבלים הילדים הקטנים אצבע שוקולד וסוכרית מנטוס.
אירועים משפחתיים נעשים אצל אורית וחיים ערב.
חזרה לתוכן
קניות – ב"שופרסל" במודיעין.
למה – לדעתו של אבי חשוב לקנות מוצרים טריים באיכות ובזול, ואת כל זה הוא מוצא שם.
מה מבשל – צלי בקר, ממולאים, טבולה, מקלובה. אורז. מאכלים שלא מסיימים ביום שישי אוכלים כל השבוע.
קינוח – לאחר סיום הארוחה יושבים מול הטלוויזיה, כשעל השולחן פיצוחים ועוגות.
כמה זמן ומתי – אבי מתחיל את הבישול ביום חמישי ומסיים בסביבות השעה שלוש ביום שישי.
שעת הארוחה – עם כניסת השבת הבנות מדליקות נרות. בסביבות השעה שבע מסתופפים סביב שולחן השבת ואבי עושה קידוש. הארוחה נמשכת בסביבות שעה. לאחר מכן בסלון אבי רואה חדשות וכל האחרים "איש הישר בעיניו יעשה".
אורחים - לפעמים באים אורחים: אחים ואחיות של הילה ואז זאת כבר חגיגה.
אחרית דבר – יום השישי מביא עמו אווירה שונה משאר ימי השבוע. בכל ימי השבוע הילה ואני לבד וביום שישי מתכנסת כל המשפחה וזה כיף.
קניות ? – בכרמי יוסף יחד עם סבא יוסי והשלמות בכל מיני...
למה ? – סבא יוסי נמצא כבר שנים בקשר עם עמוס הבעלים של המרכול ויודע איפה נמצא כל פריט.
מתי מכינים ? - הכנת האוכל נעשית ביום שישי ולפעמים חווה מתחילה להכין ביום חמישי. כל הילדים עוזרים. דגן מוריד מהשולחן ועושה כלים. כל אחד מבני המשפחה אחראי על משהו. נופר אורזת את האוכל שנשאר.
איפה אוכלים ומי משתתף ? – אוכלים כל יום שישי בביתם של ניר וחוה. כל בני המשפחה מגיעים, כולל חנן של עודד, שעשה עליה לפני שנה עם אשתו ושני ילדיהם. הם גרים במודיעין. בנוסף מגיעים: דגן, נופר ויניר. אמא של חווה מגיעה פעם בשלושה שבועות מחיפה, סבא יוסי ודוד שחר. בסביבות 12 איש ואישה.
מה מבשלת ? – כל שבוע דבר אחר. המנה הבסיסית היא שניצלים. יוסי ואלכס (הבן של חנן), חייבים לאכול שניצלים. ניר אחראי על השניצלים. יש לו מתכון סודי. תמיד יש מנה צמחונית היות ודגן צמחוני. היום למשל אני עושה עלי תרד בפילו עם בצל, פטריות ואנטי פסטי. בהמשך חוה מכינה דגים והיום אמנונים. חוה עושה תבשיל של עופות עם עדשים ויש מרק אפונה, פירה, כמובן אורז טעים וסלטים.
קינוח ? – רז אחראית על הקינוחים- עוגות, עוגיות ועוד.
כמה זמן ומתי ? – הארוחה מתחילה בשעה שבע וזאת בשל העובדה שיש ילדים קטנים. משך הארוחה כולל קינוח אורך כשעתיים. על השולחן יש תמיד יין אדום ולבן. אצלנו שותים – שיהיו בריאים. מאכלים שנשארים הסועדים לוקחים לביתם עבור שאר ימי השבוע.
אחרי הארוחה ? - עם סיום הארוחה עוברים לסלון. הטלוויזיה סגורה ביום שישי ושבת. שותים קפה, תה, מפטפטים והילדים משחקים.
אחרית דבר – חוה מאד אוהבת את המפגש עם כל בני המשפחה.
חזור לתוכן
קניות – בכלבו בנחשון.
למה – היות ואני לא ניידת. הכלבו בנחשון אינו עונה על כל צרכי. השלמות אני עושה ברחובות, בשוק ליד התחנה המרכזית. יש לי שם קצב עם בשר טרי וזול.
מה מבשלת – בימי שישי אני מתארחת אצל הבנים. פעם אצל עמרי ופעם אצל עמי. המשימה המוטלת עלי היא להכין את הקינוח, בדמות עוגת קרמשניט. גם הבנים וגם הנכדים לא משאירים פירור... כשבתי עמית מגיעה אלי עם משפחתה, מדי פעם, אני מבשלת. הם מגיעים בשבת בצהריים.
כמה זמן ומתי – הבישול לוקח לי יומיים. בימי חמישי ושישי. לקראת שבת אני מכינה חמין, שכולל שעועית, חיטה, בשר בקר, הרבה ביצים, בצל ושום. הבת ובעלה הם חברי קיבוץ עין חרוד, ומביאים מחדר האוכל השיתופי, פשטידות פטריות, ברוקולי ותרד.
מתי אוכלים – הבנים באים לקחת אותי אל בתיהם בסביבות השעה שבע, ואנו מתחילים לאכול בערך בשמונה. עומרי עושה קידוש, ואז ניגשים לסעודה.
אחרי הארוחה – אנחנו יושבים ומדברים, וכשמתעייפים מחזירים אותי הביתה לנחשון.
אחרית דבר – ארוחות ימי שישי מזמנות לי פגישה מאד משמחת ומרגשת עם בני המשפחה: הילדים, הכלות והנכדים. מכיוון שאני אלמנה, ללא משפחה בקיבוץ, המפגשים מעניקים לי כח ומרץ לכל השבוע, וממלאים אותי בהרבה אהבה, חיבה ותמיכה.
נהנים לפנק את הילדים והנכדים במעשה ידיהםקניות – ברמי לוי בישפרו.
למה? כי היה אצלו פעם בזול. לעתים עושים השלמות בשופרסל דיל. עליזה נוסעת כל יום חמישי בערב לקניות עם דן.
איפה אוכלים ומי משתתף? כל שבוע ההרכב משתנה, היות ומשפחתו של טל נוסעת גם להורים של דנה. חן אוכל לפעמים אצל חברים.
מה מבשלת? התפריט קבוע. בשרים-עופות בתנור, שניצלים, דג סלמון ולפעמים מגוונים עם גולש, המבורגרים וסטייקים על האש, בעיקר באירועים מיוחדים. אם נשאר פירה הוא מחולק לילדים לביתם. כמו כן עליזה ודן מבשלים אורז, קוביות תפוחי אדמה, והילדים אוהבים פירה כתוספת לשניצל.
קינוח? גלידה, פיצוחים, אין קינוח קבוע. המזנון והפריזר חופשיים לטובת הסועדים. הנכדים מעדיפים מקופלת על כל דבר אוכל אחר. כמובן שיש גם סלטים.
כמה זמן ומתי? הבישול נעשה ביום שישי. כל הכנת האוכל והבישול נעשים יחד עם דן. הוא מכין את העופות, חותך אותם ומנקה אותם מהשומנים. עליזה עוטפת את השניצלים ודן מטגן אותם. לכל אחד מהם יש את התפקיד הקבוע שלו. הבישול עצמו מתחיל בשעה חמש כדי שהאוכל יהיה מוכן בשעה שבע וחצי. הכנות מוקדמות נעשות במשך יום שישי בהתאם לזמן הפנוי של עליזה.
תגבורת – אין צורך, עליזה ודן נהנים לפנק את הילדים ואת הנכדים באוכל טעים מעשה ידיהם.
בני המשפחה – מתאספים בשעה שבע וחצי רבע לשמונה. על השולחן יש מפה לבנה. אוכלים ומפטפטים. אוכל שנשאר משמש את דן במשך כל השבוע. עליזה מוכנה לעבוד קשה, כדי שהילדים יבואו יאכלו וייהנו. בסוף הארוחה עליזה ודן שוטפים את הכלים. לפעמים נשארים כלים בכיור לטיפול ביום המחרת. בהמשך עוברים לסלון, וכאשר מתעייפים, החבורה מתפרקת. לפעמים הילדים מגיעים לאכול גם בשבת בצהריים.
קניות – בשופרסל דיל בישפרו.
למה? - כי עובדת במתחם.
איפה אוכלים ומי משתתף? בדרך כלל אצל כלילה. מגיעים הילדים והנכדים.
מה מבשלת? עוף ותפוחי אדמה בתנור, אורז ופירה.
קינוח? (האוכל כל כך טעים שאין צורך בקינוח...) בקיץ גלידה או אבטיח, בחורף עוגת שוקולד.
כמה זמן ומתי ? הבישול לוקח שעתיים, והוא מתבצע ביום שישי, כשהיא חוזרת מהעבודה. בדרך כלל בין השעות חמש לשבע.
תגבורת – הילדים מביאים מדי פעם.
כלילה ניסתה מדי פעם לשנות את התפריט, אבל נתקלה בהתנגדות של הילדים. האוכל שהיא מכינה, מושפע מהאוכל שאמה בישלה בביתם בחולון. הנכדים אורי ויובל אוהבים לאכול גם שניצל, ועוזרים לסבתא כלילה בהכנה.