כמו אצל בני האדם, גם בעופות יש מוטציות שונות, וחיסונים שמנסים להתאים לזנים השונים. בישראל יש מספר חברות שמייצרות תרופות כנגד זנים אלו. נגיף שפעת העופות פוגע אך ורק בעופות והסיכוי שיפגע בבני אדם נמוך מאד. המגדלים נלחמים כל הזמן בתופעות של העופות הבאות לידי ביטוי בסימני שפעת ע"י חיסונים ובמקרים מסוימים ע"י אנטיביוטיקה. הנגיף עובר ע"י אבק, רוחות, נעלי העובדים ולשלשת של עופות נודדים.
הנגיף שהתפרץ בזמן האחרון הוא מסוג 1N5H שהוא נגיף מאד קטלני. הוא גורם לתמותה מאד גבוהה של עופות ומגיע ע"י עופות נודדים, פעמים בשנה בעונת הנדידה. באזור החולה העופות הגיעו עם הנגיף וגרמו לתמותה גבוהה. כל עוף שבא עמם במגע נדבק, כולל בעלי חיים טורפים שאוכלים את הפגרים.
ברגע שמתגלה זן H5N1 המדינה משמידה את הלהקה הנגועה. ברדיוס של 3 ק"מ אין אפשרות לקבל אפרוחים עד שהחווה מוכרזת כנקייה. ברדיוס של 10 ק"מ אין אפשרות לשווק עופות ללא אישור של השירותים הווטרינרים. הביטוח של המדינה למגדלים הוא חלקי.
המניעה נעשית ע"י בידוד הלולים והחוות ברמת ביוסקיוריטי מאד גבוהה וכוללת ריסוסים, החלפת בגדים ומניעת כניסה למי שלא אמור להיכנס. לפני שנים רבות הייתה התפרצות בכל הארץ וגם לולי נחשון נפגעו. נכון לעכשיו נפגעו חוות הודים ולולי הטלה שהם יותר רגישים לנגיף. נכון להיום נוקטים בנחשון בכל אמצעי הזהירות.
להלן ההנחיות למגדלים ולתושבים באזורי הגידול.
1 . אין מעבר של אף אחד לאיזור המשקי ללא אישור - לא כלי רכב ולא אנשים .
2. רמת ביוסקיורטי מאוד גבוהה ( חליפות , ערדליים )
3. כל כלי רכב שעובר לאזור המשקי עם אישור מחויב בריסוס.
4. כל מגדלי העופות והציפורים למיניהם בבתי החברים מחויבים בגידול לפי הנחיות השירותים הווטרינריים ומשרד החקלאות , שטח גידול מגודר לחלוטין כולל גג , רצפות בטון חובה , יומן חיסונים כולל מספרי אצוות בתוקף חובה , וזאת על פי חוק שכן יגיעו לבדיקת המקום ועלולים לסגור לכולם את סיפור הגידול הפרטי.
ענף בעלי הכנף בנחשון עלול להיפגע כלכלית באם חלילה יהיה מקרה הדבקה ועל כן אבקשכם לפעול על פי ההנחיות.
מגדלים בחווה עופות לפיטום בשר במסגרת אינטגרציה שנקראת "אלף בר", חברת בת של "אמבר" בניהולו של חיים ערב. החווה מגדלת כ-300 אלף עופות למחזור גידול, חמישה מחזורים בשנה.
בשנת 2012 היה משבר גדול בענף בארץ. הצטברו עודפי יצור, ובמקביל הייתה בניה מסיבית של לולים. כושר הייצור היה גדול מהביקוש בשוק, זה למרות ניסיונות חוזרים של הסדר בענף. לצורך תיקון העיוות, הוחלט במהלך 2012 על הסדר חדש, שכלל הסכמות של המשחטות, המדגרות והמגדלים על הורדה של כמות אפרוחים לכל משק (מעין מכסה). כתוצאה מכך, ירד מספר מחזורי הגידול לחמישה בשנה וכמות האפרוחים ירדה ב15% בממוצע שנתי. במהלך 2013 עם ביצוע ההסדר, הענף יודע ימים טובים. כל השותפים לענף (מדגרות, מגדלים, משחטות), החלו להרוויח. הכוונה בענף היא להמשיך עם ההסדר. הלול בנחשון מופעל על ידי "אלף בר" מקבל הכנסות בגין השכרת המבנים לפי ק"ג בשר מיוצר. בנוסף, נחשון מקבלת כל שנה 30% מהרווח של המיזם. בנוסף, הקיבוץ מקבל כסף בגין מניותיו ב"אמבר".
מאז הסבת חוות ההודים לפטם המיזם מעביר רווחים לנחשון כל שנה. החווה בנחשון מובילה בתוצאות המקצועיות והכלכליות ב"אמבר" וזאת בזכות הצוות המשקיע יומם וליל בתפעול החווה.