לקראת האירוע, בו יחגוג קיבוץ נחשון לחברי הקיבוץ בני השבעים את יום הולדתם, במסגרת חגיגות ראש השנה הקרב ובא, נתבקשו 18 החברים שהביעו נכונות להיות "נחגגים" ע"י הקיבוץ, להביא מספר תמונות שישקפו ולו במקצת את חייהם בקיבוץ. גיורא, שעבד רוב שנותיו הבוגרות בענף הדיר ובהמשך הפך ל"גבן" במחלבת "גדישון", הביא תמונה מיוחדת. בתמונה הוא נראה חובק את כבשה מספר 668, מי שהייתה בשנות ה-60 אלופת הארץ בתנובת חלב !. התמונה צולמה בפברואר/מרץ 1964 ע"י צחי אוסטרובסקי, חבר גרעין נחשון
אלופת הארץ.
הכבשה 668 הניבה במשך שנה קרוב ל-1000 ליטר חלב, שנשלחו ל"תנובה" תל יוסף, ושם הפכו לגבינות צאן. יש לזכור שבאותן שנים כבשה הייתה ממליטה "רק" פעם בשנה, לעומת ימינו בהם כבשים ממליטות שלוש פעמים במהלך שנתיים. גיורא, מספר שנעשו ניסיונות לגדל את בנותיה של 668, שהופרתה ע" מיטב איילי הדיר, מתוך הנחה שגם הן תהיינה בעלות תפוקת חלב גבוהה, אבל מסתבר שהפתגם: " הדור הולך ופוחת", היה נכון גם במקרה הזה. יתכן והתנובה הגבוהה הייתה תוצאה של טיפול מסור של צוות הדיר ולא גנטית בלבד... גיורא מספר, שבאחד הימים כשהגיע זמן החליבה, שמו לב ש-668 איננה. מיד יצאו כל עובדי הדיר למסע חיפושים בגבעת החרובים, שם העדר רעה שעה קודם לכן. לפתע שמעו קול פעייה מאחד הבורות בחורשה. הם מיהרו למקום, ולשמחתם מצאו את 668 בריאה ושלמה. לאחר מבצע חילוץ קצר, שלא היה מביש את יחידה 669, שבה 668 לדיר. המאורע הטראומטי, למרבה המזל, לא השפיע על תנובתה. בניגוד לרפתות בהן לכל פרה יש שם, בענף הצאן, זכו רק האיילים בשמות, בעוד שהכבשים הסתפקו במספר שהיה מוטבע על אוזנן. אולי, מין הראוי היה, שגם 668, אלופת הארץ, תזכה לשם משלה.
גיורא
הגיע לנחשון במסגרת קבוצת עזרה של חברי גדוד נחשון, שסיימו את לימודיהם בעיר, ובטרם גיוסם נחתו בענפי הקיבוץ. לאחר שעבד במספר ענפים, הגיע לעבוד בדיר יחד עם אברי ועם אמבה (יוסי גל). לאחר השירות הצבאי חזר לעבוד בדיר. עתה הוא סוגר מעגל-כגבן, שיוצר גבינות מחלב הכבשים שכל כך אהב לעבוד עמן.חזרה לתפריט
עדר הצאן לחלב בנחשון קיים משנת 1950. בתחילה העדר התבסס על מרעה טבעי ומרעה שלפים.בשנות השישים התחילה השיטה של הגשת מזון מוכן לאבוסים ופחות יציאה למרעה.תהליך זה נמשך עד אשר החלה השיטה של הגשת מזון "כולי" לפי דרישות והצריכה הקיומיות והיצרניות של הרחלה (אנרגיה, חלבון, מנרלים, ויטמינים) במקביל עלתה תנובת החלב בהתאם וכן תפוקת הבשר.
בשנות ה-80 התווסף עדר מרינו שיעודו לבשר בלבד וקיומו על מרעה טבעי בלבד, עדר הבשר נמכר בראשית שנת 2002 בשל אי כדאיות כלכלית.
כיום, מונה עדר החלב מסוג אסף כ- 1,000 ראש ונחשב לאחד הגדולים והטובים בארץ. צוות העובדים מונה כ- 5-7 אנשים, בהתאם לצורך.
מכון החליבה הינו מהמשוכללים בארץ וקצב החליבה בו הוא כ-400 ראש בשעה בנוכחות 3 חולבים.דיר אימון הטלאים מסוגל לקלוט כ-800 טלאים בגל המלטה, היונקים חלב ממניקות אוטומטיות ומחולקים בו לפי קבוצות גיל.את דיר היונקים מנהל בד"כ מטפל טלאים ראשי המהווה חלק בלתי נפרד מצוות העובדים.
השאיפה:לייצר כמיליון ליטר חלב בשנהחזרה לתפריט