לכל אדם ישנם, שני מסלולים עיקריים בחיים. אחד הוא מסלול משפחתי והאחר הוא המסלול העסקי. אני זכיתי, שבשמונה השנים האחרונות המסלול העסקי שלי היה שזור בזה של יונתן. המפגש בינינו התאפשר, בעיקר בשל התפקידים שבהם לקחתי חלק בקיבוץ, ומתוקף היותי חבר בהנהלה העסקית בנחשון.
ההיכרות הראשונה שלי עם יונתן הייתה לפני שנים רבות. הייתי רכז הכותנה בנחשון, ובעונת הקטיף עבדתי גם על קטפת. ארגון וביצוע הקטיף, נעשה ע"י אגודה משותפת של מספר קיבוצים בשם "ניר גיזו". עברנו ממשק למשק לצורך הקטיף. בין השאר קטפתי גם בשדות צרעה, שהיו ליד נחל שורק. בימים ההם מערך הקטיף כלל עגלות גדולות, שהקטפות שפכו לתוכן את הכותנה. בתוך ההמולה בין הקטפות, העגלות והמוני העובדים, הרשים אותי במיוחד, בחור ג‘ינג‘י, שהתרוצץ ודאג לארגון מופתי של כל האופרציה - היה זה יונתן.
השנים חלפו. הזמנים השתנו, קיבוץ נחשון הופרט, מנהל עסקי נבחר במכרז. כך הגיע אלינו יונתן. שהטביע את חותמו על קיבוץ נחשון במשך שמונה שנים תמימות! פירות מעשיו יבואו לידי ביטוי גם במהלך השנים הבאות. כמות הפרויקטים שיונתן עסק בהם הייתה עצומה ומרשימה. להלן רשימה חלקית:
הפרויקט הסולארי - כיסוי גגות האזור העסקי בנחשון בקולטים סולארים תוך ניצול התנאים הטובים שהמדינה נותנת וערך מוסף לביצועי בעלי הכנף בשל ההחלפת הגגות.
השכרות – הפיכת ענף זה למקור הכנסה רציני לקיבוץ, כשמדובר בהשכרות של העסקים – ארן, בעלי הכנף, גדישון ויקב שורק.
אורות נחשון – הקמת חברת חשמל מקומית שרווחיה מאפשרים שיפור של המערכת המקומית.
אתר דלילה – טיפול רצוף וממושך בהפיכת האתר לפעיל.
בעלי כנף – יחד עם חיים ערב הפיכת הענף למקור הכנסה רציני בהכנסות נחשון.
מס הכנסה – רווחי קיבוץ נחשון לא נעלמו מעיני השלטונות. ניהול נכון של הדברים הביא לצמצום התשלום למס הכנסה.
הכלבו ומשרדי הקיבוץ – שיפור השרות לחברים כתוצאה מהעברה למקום בו היה הכלבו.
מאגר נחשון – שדרוג המאגר ובקרוב קולטים סולארים על מימיו.
מים – כניסה לאגודת המים של יישובי גזר דבר שיביא לנו כמויות מים רבות שיאפשרו השקיה של כל פיסת שדה.
מיני ישראל – שיפור ההסכמים עם מיני ישראל.
גד"ש – איחוד חקלאי עם קיבוץ בית ג‘וברין, דבר שמבטיח הכנסה קבועה ובעתיד רווחים גדולים יותר.
צאן – ענף ששנים רבות לא הצליח להתרומם ולכן בוצע איחוד עם מושב נורדיה בתקווה לימים טובים יותר והקטנת הסיכון.
גדישון – מכירת חלקנו לגד בשל מדיניות אי חלוקת רווחים של השותף הבכיר.
מיחזור פסולת ביתית – פרויקט בהתהוות שמטרתו ביטול ההטמנה של הפסולת הביתית. פרויקט בעידוד המשרד לאיכות הסביבה.
ועוד...
כל מנהל עסקי שמגיע לקיבוץ אינו מתחיל מדף חלק אלא ממצב קיים. לפיכך כשאני משווה את מצבנו לירושה שהותיר קודמו הרי שקיבוץ נחשון ביצע קפיצת מדרגה רצינית.
בשנים האחרונות הפך קיבוץ נחשון ממשק חקלאי בעל מפעל קטן, למשק המתפתח בתחומים רבים, ואין ספק שיונתן שהגיע לנחשון עם ניסיון רב בחקלאות ובעסקים, היה הדבר הנכון לקיבוץ נחשון. ניסיונו הרב בא לידי ביטוי בידיעותיו בכל נושא שיזם או שהיה צורך לטפל בו.
אהבתי מאד את העבודה עם יונתן וזאת בשל תכונותיו ואישיותו. כאשר ראיינתי אותו לאתר נחשון, הוא הגדיר מצוין את אופי פעילותו: "אוהב עבודה מאתגרת ובודק כל הזמן אפשרויות פיתוח".
אין ספק שיונתן עשה רבות לביסוסו של קיבוץ נחשון, דבר שבא לידי ביטוי ויורגש היטב גם בשנים הבאות. מעשיו הביאו את נחשון לכך, שההצלחה המשקית לא תהיה תלויה אך ורק במפעל, אלא גם בפעילויות משמעותיות אחרות.
לסיום, אני רוצה לאחל ליונתן. שלשמחתי ממשיך בפרויקט חדש, עוד שנים רבות של יזמות, שהיא כנראה הדלק שמניע אותו בכל תחום שבו יעסוק. אתגעגע לעבודה עמך !
בידידות, מוטקה.