ברצוני לשתף אתכם בנושא שהולך ומתפתח בארץ ובעולם, נושא המיחזור.
בוודאי שמתם לב, שכל האריזות עשויות פלסטיק, נייר וקרטון. ביום אחד מצטברות בכל בית כמויות גדולות של אריזות שונות. אני אוסף בביתי כמויות עצומות של אריזות אל תוך הסל הכתום ואל סל אחר לניירות.
חשיבות המיחזור היא קודם כל ניצול של משאבים ואנרגיה, והחזרתם לשימוש נוסף, וכן מה שלא פחות חשוב, מניעת הטמנה של אשפה אשר מזהמת את הקרקע ואת מאגרי המים התת קרקעיים.
כל מה, שמבוקש מאיתנו, זה להקדיש מספר דקות ספורות למיון של האשפה. אשפה אורגנית תלך לפח אחד, ואילו שאר הדברים ילכו או לסל הכתום, שקיבלנו או לסל אחר, עלפי החומרים מהם הם עשויים, ומשם אל המיכלים הנמצאים בכל עמדה.
למיכל העיתונים אפשר להכניס עיתונים, אריזות של דגני בוקר, (וכל קרטון בעובי דומה), שקיות של מוצרי הלבשה עשויות נייר. עטיפות של מתנות עשויות מנייר, וכן קופסאות של חטיפים, תרופות, כרטיסים מחברות וכד‘.
למיכל הכתום ניתן להכניס את כל אריזות הפלסטיק של מזון, קופסאות שימורים, גביעים של מעדני חלב, מכלים של מוצרים לכביסה, קופסאות קרטון של מיצים, חלב וכד‘.
למיכל הסגול ניתן להכניס כל מה שעשוי מזכוכית ללא המכסה והפקק. (את המכסים אפשר להכניס לפח הכתום), צנצנות ריבה, בקבוקים שונים מזכוכית, צנצנות נס קפה וכד‘.
לכלוב של הקרטונים אפשר להשליך קרטונים עבים, ללא כל שאריות של שקיות פלסטיק וקלקרים בתוכם.
מדי פעם אביא לכם כמה טיפים בקשר למיון האשפה.
הטיפ הראשון: לקופסאות המיץ מקרטון יש בפינות משולשים שמודבקים אל הדופן. ניתן לפתוח אותם, לשטח את הקרטון, להוציא את האוויר מהקופסה, ולסגור בפקק, כך נחסוך מקום בפח הכתום.
נ.ב. יש המון חומר באינטרנט כששמים את המילה מיחזור.
בברכת מיין ומחזר !
דוד שוב