שנים רבות של מסירות וניהול מערך המיםבימים אלה מסיים שמואל אלעד את תפקידו כאחראי על מערכת המים בנחשון. בכך מסתיימות שנים רבות של עבודה מסורה הכרוכה במאמץ רב שלא היה מוגבל בימים או שעות .
במהלך השנים הוביל שמואל וניהל את מערך המים בקיבוץ ובשדות ובנה תשתית להמשך יציב של מערך המים .
אנחנו מודים לשמואל מקרב לב על כל פעלו הנרחב.
הטיפול במערך המים בשדה עובר לאחריות של גדולי השדה בתאגיד החדש המשותף עם בית גוברין .
הטיפול במים בקיבוץ יהיה באחריות יעקב שרון חבר קיבוץ נען ומנכ"ל חברת נתא"ם המתמחה בניהול תשתיות מים וביוב, אשר יחל את עבודתו בשבוע הבא.
יעקב שרון יטפל בצנרת הראשית, בקשר עם חברת "מקורות" ויהיה אחראי על תקינות כלל מערכת המים בנחשון.
את הטיפול השוטף במערכות המים ימשיך לתת אבנר עודי.
במקרים של תקלה יש להתקשר קודם כל לאבנר אשר מטפל בכל הקשור למים ביוב וגז שאיננו בקווים הראשיים.
עם כניסתו של יעקב שרון לעבודה נעביר לחברים את מספר הטלפון שלו .
בברכה
יונתן לביא
מים בברז זה לא דבר מובן מאליו...אחד הענפים הבודדים ששרדו את השינוי בנחשון, המתופעל ע"י כוחות מקומיים, הוא ענף המים והאינסטלציה. זאת בזכות הצוות הוותיק והמנוסה שכולל את שמואל ואבנר.
השבוע בשעת ערב, כשנגשתי להכין לי כוס קפה, התבררה לי העובדה שמתקן ה"תמי 4" מסרב לנפק את מימיו הצלולים. בדקתי ברזים נוספים, והתחוורה לי העובדה שאין מים, ותוכניתי להתרחץ לאחר מהדורת החדשות נידונה לכישלון. טלפון לשמואל פתר את התעלומה. נהג לא זהיר עלה על השטוצר ליד ביתה של הגר. השלמתי עם המצב והבנתי שהערב קפה עושים על הגז ואת המקלחת נאלץ לדחות ליום המחרת. כהרגלי, יצאתי עם האשפה כדי להשליך אותה במתקן השכונתי, ולתדהמתי נתקלתי בשמואל ואבנר מטפלים במסירות בפיצוץ. כעבור זמן קצר החיים שבו לקדמותם. לפתע ידענו להעריך את אשר אנו מקבלים כמובן מאליו. למחרת נפגשתי עם אנשי הצוות במשרדם, כדי לשמוע על פעילותם המבורכת.
לדברי שמואל עובדים בענף 2 מנהלים ו-2 פועלים. אבנר ושמואל. כל אחד מחברי הצוות משמש כמנהל וכפועל.
צוות המים אחראי על 4 נושאים:
אספקת המים לקיבוץ.
המים מגיעים מתחנת "אוריה 8" של מקורות, ליד כפר אוריה וקיבוץ הראל. המים מקורם ממתקן ההתפלה "שורק", וחלקם מהבארות באזור. בקיבוץ כל המים הם מי שתיה, כולל הענפים בתוך הקיבוץ. הבאר הקרובה לקיבוץ מופעלת לעתים רחוקות לפי שיקולי מקורות.
עבודת הצוות כוללת תחזוקת שבר ותחזוקה מונעת. בנוסף הם עושים גם תיקונים בבתי החברים.
רשת הביוב
עיקר העבודה של הצוות היא בתחום הביוב. טיפול באגני החמצון, טיפול בנזקים שנגרמים מהשיפוצים הרבים בנחשון. פריטי ההיגיינה מהווים מטרד רציני. רצוי לזרוק אותם לפח ולא לאסלות. עבודה רבה נגרמת מבניה לא טובה של קבלנים. דוגמא לכך הוא בית גיל הזהב, שסובל מריחות לא נעימים בשל העובדה שלא הותקנה ארובה חיצונית לנטרול ריחות הביוב.
רשת הגז.
הצוות אחראי על הטיפול השוטף של חברת הגז. על מילוי הצוברים ובמקרה של תקלה, הזמנת טכנאי.חשוב לציין שטיפול בתקלות ובהתקנות מערכת גז חדשה מחייבים, עבודה של טכנאי בעל הסמכה לכך.
חקלאות
הצוות אחראי על אספקת המים לחקלאות. ישנם שני מקורות. הראשון קולחי רמלה-לוד, מפעל המים של "מקורות", שמספק מים לעמק איילון והשני אגודת המים "מי הרי יהודה", שמקבלת את מי הקולחים של ירושלים, ומספקת אותם למאגר נחשון בשטחים הקרויים "משקי ההר". שאיבת המים למאגר נעשית אך ורק בחורף.
למי השתייה אין מכסה. לעומת זאת למים לחקלאות יש מכסות הנקבעות ע"י נציבות המים.
לפני שנה הוחלף קו המים הראשי של הקיבוץ מאזור החממה ועד לבריכה העגולה. הבריכה משמשת לשעת חירום ולוויסות לחץ המים בקיבוץ.
פרויקט נוסף שנעשה בשנה האחרונה היה התקנת מדי מים בכל הקיבוץ. במכשיר המדידה ישנו רכיב המשדר לאנטנה הנמצאת מעל הבריכה העגולה. משם המידע עובר לאתר באינטרנט. הנהלת החשבונות של הקיבוץ מורידה את המידע מהאתר מבצעת חישוב לכל בית אב ובהתאם לכך מחייבת החברים. מחיר המים כולל את אגרת הביוב.
תכניות עתידיות: החלפת קווי מים שגילם מעל 50 שנה.
שמואל מציין לטובה את שיתוף הפעולה הטוב עם המנהלים העסקיים בעבר (עודד) ובהווה (יונתן).