על הקיבוץ
אודות האתר 3/2013 ציוני דרך מנהלת הקיבוץ מבנה אירגוני איך להגיע לקיבוץ נחשון מפת הקיבוץ אגדות והגדות המקום שישי בערב הפרלמנט חידת החודש מה נשמע? מה קורה? זוטות 23/3/17 עושים טוב המלצות חברים HOT הטיפ של רן גדוד היער על כלבים וחיות אחרות ציפורי נחשון זריחה במצדה סיפורי חברת הילדים מולי בדרכים גן העדן של ארז צ‘פלינסקי ועליזה השבוע בקיבוץ הארצי סיפורי יזהר ניבים דוברים זוטות מהארכיון אגדות 2015 אגדות 2014 על אגדות המקום אזהרה לקורא המקומי לפני המבול משחקים בקבוץ מקרה גבול ריח השדה וילדע חיעס בתוך המשפחה אגדות המקום דור 2 כולם חכמים כולם איזה טיפוס ! סודות המטבח או-טו-טו שאר ירקות על האתר
תמונת השבוע
לתמונות הקודמות
כניסה לחברים
חדש באתר
פליליסט של סרטי שושנה
אוסף של סרטים שיצרה וערכה שושנה לב במשך השנים...
ניר שחם ויקב שורק
בפאתי חצר הקיבוץ שוכן לו יקב שורק. יחודו של יקב זה הוא בהיותו בי"ס לעשיית יין. ניר מספר על היקב וקצת על עצמו...
הרפת שהפכה לענף המים והאינסטלציה
פעם הייתה רפת שם חלבו פרות וגידלו עגלים. אח"כ הפך המקום לסככה של ענף המים. כאן תיקנו צינורות בימי גשם וכאן ישב הפרלמנט של שמואל. כעת השכן ממזרח לוטש את עיניו .
הפרלמנט בספריה
כל יום שישי מתכנסים הספרניות וחברים נוספים בספריה ודנים בהוויות העולם הספרותי ועולמות אחרים...
חנוכה 2017
הדלקת נרות, מופע מדהים של כלילה והרצל ומשחק חנוכה בעזרת אפליקציה במכשירי הניידים....
אפרת שוב - אוסף
צפו ותהנו...
היו זמנים
תמונות מסוף המאה העשרים ותחילת המאה הנוכחית...
יריד היקבים 2017 ביקב שורק
ארוע שהתרחש בסוף חודש מאי ביקב שורק...
תור הכלניות
שלל הפתעות מחכות לנו ב"דרך הלבנה". אחרי שעוברים את "המצבות" ושדות החיטה לכיוון כפר בן-נון הן מחכות לנו במלוא הדרן ויופיין כלניות לבנות ואדומות.
נביטת החיטה
סוף סוף החיטה הרימה ראש בשדות נחשון.
צריף החמישייה
ישן בפני חדש תוציאו
קומביין האבטיחים
אוגוסט 2017 - החל קטיף האבטיחים בשדותינו.
אדום החזה - 16
ציפור קטנה ויפה ממשפחת הקיכליים, חורף בארץ.
על הקיבוץאגדות והגדות המקוםשישי בערב
תוכן המדור - שישי בערב

שישי של פעם

זה היה לפני שנים רבות. יום שישי ארבע אחר הצהריים, אני חוזר מהעבודה בדיר או מהשדות, וכמובן עובר בקומונה. בתא שלי מספר 44 מחכים לי בגדי השבת ועיתון הקיבוץ. אני ממשיך משם לחדרי תוך שאני נזהר שערמת הבגדים שבידי לא תתמוטט ועמלן של הקומונריות ירד לטמיון ואני אהיה בבעיה. כבר לא מתקלחים במקלחת הציבורית, אלא במקלחת בבית שבה שוכן לו הבוילר הניזון מנפט. לפיכך בטרם נעמוד מתחת לקילוח המים יש להביא נפט מהמיכל השכונתי. כמות המים כמובן אינה מספיקה לכל בני הבית ויש להמתין בין מתרחץ למתרחץ כדי לצאת נקי ורענן לארוחת יום השישי בחדר האוכל.

בשעה טובה מגיעה שעת הארוחה. יורדים קודם כל עם הילדים לבתי הילדים ל"השכבה", ואחר כך לחדר האוכל. כאן פוגשים חברים וחיילים ולאחר שיחות קצרות מתיישבים לאכול. שנים רבות קדמה לארוחה "קבלת שבת" בנוסח נחשון. הקראת קטע ספרותי וקטע היתולי על הנעשה בנחשון ועוד כיד היצרתיות של מארגן הערב.  אבל אין ארוחות חינם. מישהו צריך לבשל, להגיש ולשטוף כלים. לפיכך לצורך קיום הארוחה היו שלוש תורנויות כשכל חבר שובץ לאחת מהן. עם סיום הארוחה נתקבצו החברים בלובי של חדר האוכל לקפה ועוגה תוך ניהול שיחות עם החברים. בשנים בהן ועדת תרבות הייתה פעילה בצורה נמרצת לאחר ששרידי הארוחה נעלמו למקררי האקונומיה נערך ערב תרבות שלעתים כלל הופעה מבחוץ. 

השנים עברו, שערי חדר אוכל נסגרו, וחברי הקיבוץ החלו להעביר את סופי השבוע בבישולים ובהתכנסות משפחתית. במדור זה נשמע כיצד הדבר קורה...

חזרה לתוכן

אצל חוה עלי

קניות ? – בכרמי יוסף יחד עם סבא יוסי והשלמות בכל מיני...

למה ? – סבא יוסי נמצא כבר שנים בקשר עם עמוס הבעלים של המרכול ויודע איפה נמצא כל פריט.

מתי מכינים ? - הכנת האוכל נעשית ביום שישי ולפעמים חווה מתחילה להכין ביום חמישי. כל הילדים עוזרים. דגן מוריד מהשולחן ועושה כלים. כל אחד מבני המשפחה אחראי על משהו. נופר אורזת את האוכל שנשאר.

איפה אוכלים ומי משתתף ? – אוכלים כל יום שישי בביתם של ניר וחוה. כל בני המשפחה מגיעים, כולל חנן של עודד, שעשה עליה לפני שנה עם אשתו ושני ילדיהם. הם גרים במודיעין. בנוסף מגיעים: דגן, נופר ויניר. אמא של חווה מגיעה פעם בשלושה שבועות מחיפה, סבא יוסי ודוד שחר. בסביבות 12 איש ואישה.

מה מבשלת ? – כל שבוע דבר אחר. המנה הבסיסית היא שניצלים. יוסי ואלכס (הבן של חנן), חייבים לאכול שניצלים. ניר אחראי על השניצלים. יש לו מתכון סודי. תמיד יש מנה צמחונית היות ודגן צמחוני.  היום למשל אני עושה עלי תרד בפילו עם בצל, פטריות ואנטי פסטי. בהמשך חוה מכינה דגים והיום אמנונים.  חוה עושה תבשיל של עופות עם עדשים ויש מרק אפונה, פירה, כמובן אורז טעים וסלטים.

קינוח ?רז אחראית על הקינוחים- עוגות, עוגיות ועוד.

כמה זמן ומתי ? – הארוחה מתחילה בשעה שבע וזאת בשל העובדה שיש ילדים קטנים. משך הארוחה כולל קינוח אורך כשעתיים. על השולחן יש תמיד יין אדום ולבן. אצלנו שותים – שיהיו בריאים. מאכלים שנשארים הסועדים לוקחים לביתם עבור שאר ימי השבוע.

אחרי הארוחה ? - עם סיום הארוחה עוברים לסלון. הטלוויזיה סגורה ביום שישי ושבת. שותים קפה, תה, מפטפטים והילדים משחקים.

אחרית דבר – חוה מאד אוהבת את המפגש עם כל בני המשפחה.

חזור לתוכן



שישי אצל מרים תמיר


קניות
– בכלבו בנחשון.

למה – היות ואני לא ניידת. הכלבו בנחשון אינו  עונה על כל צרכי. השלמות אני עושה ברחובות, בשוק ליד התחנה המרכזית. יש לי שם קצב עם בשר טרי וזול.

מה מבשלת – בימי שישי אני מתארחת אצל הבנים. פעם אצל עמרי ופעם אצל עמי. המשימה המוטלת עלי היא להכין את הקינוח, בדמות עוגת קרמשניט. גם הבנים וגם הנכדים לא משאירים פירור... כשבתי עמית מגיעה אלי עם משפחתה, מדי פעם, אני מבשלת. הם מגיעים בשבת בצהריים.

כמה זמן ומתי – הבישול לוקח לי יומיים. בימי חמישי ושישי. לקראת שבת אני מכינה חמין, שכולל שעועית, חיטה, בשר בקר, הרבה ביצים, בצל ושום. הבת ובעלה הם חברי קיבוץ עין חרוד, ומביאים מחדר האוכל השיתופי, פשטידות פטריות, ברוקולי ותרד.

מתי אוכלים – הבנים באים לקחת אותי אל בתיהם בסביבות השעה שבע, ואנו מתחילים לאכול בערך בשמונה. עומרי עושה קידוש, ואז ניגשים לסעודה.

אחרי הארוחה – אנחנו יושבים ומדברים, וכשמתעייפים מחזירים אותי הביתה לנחשון.

אחרית דבר – ארוחות ימי שישי מזמנות לי פגישה מאד משמחת ומרגשת עם בני המשפחה: הילדים, הכלות והנכדים. מכיוון שאני אלמנה, ללא משפחה בקיבוץ, המפגשים מעניקים לי כח ומרץ לכל השבוע, וממלאים אותי בהרבה אהבה, חיבה ותמיכה.

חזור לתוכן



שישי אצל עליזה


נהנים לפנק את הילדים והנכדים במעשה ידיהם
קניות
– ברמי לוי בישפרו.

למה? כי היה אצלו פעם בזול. לעתים עושים השלמות בשופרסל דיל. עליזה נוסעת כל יום חמישי בערב לקניות עם דן.

איפה אוכלים ומי משתתף? כל שבוע ההרכב משתנה, היות ומשפחתו של טל נוסעת גם להורים של דנה. חן אוכל לפעמים אצל חברים.

מה מבשלת? התפריט קבוע. בשרים-עופות בתנור, שניצלים, דג סלמון ולפעמים מגוונים עם גולש, המבורגרים וסטייקים על האש, בעיקר באירועים מיוחדים. אם נשאר פירה הוא מחולק לילדים לביתם. כמו כן עליזה ודן מבשלים אורז, קוביות תפוחי אדמה, והילדים אוהבים פירה כתוספת לשניצל.

קינוח? גלידה, פיצוחים, אין קינוח קבוע. המזנון והפריזר חופשיים לטובת הסועדים. הנכדים מעדיפים מקופלת על כל דבר אוכל אחר. כמובן שיש גם סלטים.

כמה זמן ומתי? הבישול נעשה ביום שישי. כל הכנת האוכל והבישול נעשים יחד עם דן. הוא מכין את העופות, חותך אותם ומנקה אותם מהשומנים. עליזה עוטפת את השניצלים ודן מטגן אותם. לכל אחד מהם יש את התפקיד הקבוע שלו. הבישול עצמו מתחיל בשעה חמש כדי שהאוכל יהיה מוכן בשעה שבע וחצי. הכנות מוקדמות נעשות במשך יום שישי בהתאם לזמן הפנוי של עליזה.

תגבורת – אין צורך, עליזה ודן נהנים לפנק את הילדים ואת הנכדים באוכל טעים מעשה ידיהם.

 בני המשפחה – מתאספים בשעה שבע וחצי רבע לשמונה. על השולחן יש מפה לבנה. אוכלים ומפטפטים. אוכל שנשאר משמש את דן במשך כל השבוע. עליזה מוכנה לעבוד קשה, כדי שהילדים יבואו יאכלו וייהנו. בסוף הארוחה עליזה ודן שוטפים את הכלים. לפעמים נשארים כלים בכיור לטיפול ביום המחרת. בהמשך עוברים לסלון, וכאשר מתעייפים, החבורה מתפרקת. לפעמים הילדים מגיעים לאכול גם בשבת בצהריים.

חזור לתוכן

שישי אצל כלילה

קניות – בשופרסל דיל בישפרו.

למה? - כי עובדת במתחם.

איפה אוכלים ומי משתתף? בדרך כלל אצל כלילה. מגיעים הילדים והנכדים.

מה מבשלת? עוף ותפוחי אדמה בתנור, אורז ופירה. 

קינוח? (האוכל כל כך טעים שאין צורך בקינוח...) בקיץ גלידה או אבטיח, בחורף עוגת שוקולד.

כמה זמן ומתי ? הבישול לוקח שעתיים, והוא מתבצע ביום שישי, כשהיא חוזרת מהעבודה. בדרך כלל בין השעות חמש לשבע.

תגבורת – הילדים מביאים מדי פעם.

כלילה ניסתה מדי פעם לשנות את התפריט, אבל נתקלה בהתנגדות של הילדים. האוכל שהיא מכינה, מושפע מהאוכל שאמה בישלה בביתם בחולון. הנכדים אורי ויובל אוהבים לאכול גם שניצל, ועוזרים לסבתא כלילה בהכנה.

חזור לתוכן
 

חזרה למעלה הדפסה שלח למייל הוסף למועדפים הפוך לדף הבית