על הקיבוץ
אודות האתר ציוני דרך מנהלת הקיבוץ מבנה אירגוני איך להגיע לקיבוץ נחשון מפת הקיבוץ אגדות והגדות המקום על כלבים וחיות אחרות על שמו של הקיבוץ שישי בערב הפרלמנט חידת החודש מה נשמע? מה קורה? זוטות עושים טוב המלצות חברים HOT הטיפ של רן גדוד היער על כלבים וחיות אחרות ציפורי נחשון זריחה במצדה סיפורי חברת הילדים מולי בדרכים גן העדן של ארז צ‘פלינסקי ועליזה השבוע בקיבוץ הארצי סיפורי יזהר ניבים דוברים זוטות מהארכיון אגדות 2015 אגדות 2014 על אגדות המקום אזהרה לקורא המקומי לפני המבול משחקים בקבוץ מקרה גבול ריח השדה וילדע חיעס בתוך המשפחה אגדות המקום דור 2 כולם חכמים כולם איזה טיפוס ! סודות המטבח או-טו-טו שאר ירקות קפה קפה הפינה של אפרת מתכוני נחשון על האתר
תמונת השבוע
לתמונות הקודמות
כניסה לחברים
חדש באתר
ליל הסדר 2019 בנחשון
השנה לאחר הפסקה של שנים רבות חזרנו לסדר הקיבוצי בחדר האוכל, וכל זאת הודות לקבוצה קטנה שסחפה אחריה כמעט קיבוץ שלם...
סרטונים קצרים 1
פתיחת בית גיל הזהב, הצצה לפעילות בחדר הקרמיקה ועוד
סרטוני פורים
קצת באיחור, שנה מעוברת, ופורים כבר בשבוע הבא...
היום הראשון של ג‘אן בנחשון
נפלאות דרכי הגורל, כיצד הגיע ג‘אן בצירוף מקרים מדהים לנחשון ועוד...
חוזרים לפשוש
לאחר שנים רבות שופץ אחד מראשוני בתי הילדים בנחשון - פשוש. לצורך השיפוץ, הועברו התינוקות למבנה שבו היה מדיקו והפשושים עלו לבית התינוקות. עתה עם סיום השיפוץ, כולם חזרו לביתם....
מאור וצוות הנוי נוטעים עץ בט"ו בשבט
בחלקה הסמוכה למרפאה, נטע מאור המצטרף מדי פעם לצוות הנוי, עץ כשהצוות הכולל את אסף, דרור, עלי ושבח מסיע בידו.
רוביניו מחפש את האוטו שהזמין
לזכר ימים עברו, פעם כשעוד לא היה לכל אחד מאתנו רכב, היינו מזמינים רכב בעזרת סידור רכב. תחילה סידור על דף שהיה תלוי בחדר האוכל ובהמשך במחשב...בסרט מסופר סיפורו של רוביניו שהזמין רכב ומה שקרה לו....
מלקטים וסועדים
בשבת שטופת שמש בחודש ינואר שנת 2019 יצאו המוני קיבוץ נחשון ללקט צמחים הגדלים לתפארת ממש ליד הקיבוץ והתוצאה לפניכם...
בזמן האחרון
סלים מבגדים משומשים, גשם בנחשון ועוד...
סרטי ט"ו בשבט
מיחזור בנחשון
ועדת סביבה משדרגת את מערך המיחזור בנחשון....
ניר עלי
ניר בן קיבוץ נחשון, הילד הראשון של הקיבוץ, מספר על ילדותו בקיבוץ...
גיורא אלדר
סיפורו המרתק של גיורא, בנם של אביטל ויוסי ז"ל.
טיול הוותיקים 2018
פגישה עם פול במנזר, אנדרטת אלכסנדרוני ועוד...
זריעת החיטה נובמבר 2018
הגשם כבר מטפטף והפלחים ממהרים לזרוע את החיטה....
אוקטובר 2018
הריסת הנשקייה, זיכרונות על משק הילדים, עשיית הפיצות ועוד...
היום הראשון שלי בנחשון
סיפוריהם של חברים על היום הראשון שלהם בנחשון...
מרוץ תנ"ך תש"ח
בכל שנה בתקופה זאת נערך בשדות נחשון וברחבי המועצה מרוץ תנ"ך תש"ח...
טיול קיבוץ 2018
טיול לדרום בהשתתפות מעל ל 200 חברים וילדים....
התבליט של שושנה
סרטון חדש על התבליט של שושנה מראשית ימיו ועד שהגיע למנוחה ולנחלה ליד משרדי הקיבוץ...
מחנה לטרון ופריצת הדרך לירושלים
פוגל על רקע עמדת הכניסה למחנה לטרון ב מספר על המחנה ובהמשך על פריצת הדרך לירושלים...
בין חברים
ערב מרגש שנערך במועדון בהנחייתה של רותי לב ובהשתתפות קהל רב מכל שכבות הקהילה...
פתיחה מפתיעה
במהלך מסיבת ראש השנה שנערכה ביום שני 10/8/18 נפתחו הממטרות, שכן זה היום שלהן, לצורך השקיית הדשא. למזלם של הנוכחים - דוד שוב שהיה במקום סגר את ברז המים והציל את המצב.
קבלת ראש השנה במשלט 9/18
ביום ד‘ 5/9 נערכה במשלט קבלת חג מלאת הפתעות גם למארגנים....
מאגר נחשון 8/18
לאחר שנים רבות של השקיית שדות נחשון בשטחים ליד כפר מנחם הקרויים "משקי ההר", עבר השנה המאגר שיפוץ והגדלה. יונתן המנהל העסקי מספר על המאגר ועל דברים נוספים.
פרידה מיזהר במשלט 7/18
לאחר שש שנים בתפקיד יו"ר הקיבוץ יזהר מסיים את תפקידו ומעביר את המקל לבא אחריו...
אהל ראשונים
חנוכת אתר "אהל הראשונים" בנחשון
היום הראשון שלי..
חברים מספרים על חווית היום הראשון שלהם בנחשון ועוד...
פליליסט של סרטי שושנה
אוסף של סרטים שיצרה וערכה שושנה לב במשך השנים...
ניר שחם ויקב שורק
בפאתי חצר הקיבוץ שוכן לו יקב שורק. יחודו של יקב זה הוא בהיותו בי"ס לעשיית יין. ניר מספר על היקב וקצת על עצמו...
סל במקום שקית
כיצד מתגברים על האסון שמביאות לנו שקיות הניילון השקופות בחנויות המזון? רעיון מדהים קרם עור וגידים בקיבוץ נחשון. אודיה אלון הביאה את הרעיון וצוות "הקומונה" את חומר הגלם. בגדים ישנים הפכו לשקיות וניתנו לכל דורש.
מיחזור בנחשון
ביום שישי 4/1/19 נערך בנחשון אירוע השקת "פרויקט המיחזור" בעמדת-האשפה מתחת למגרש הכדורגל, וזאת בחסות וועדת סביבה.
הללויה למשה לב
משה לב, בצד ימין בשורה העליונה ומקהלת קולגיום מתל אביב יחד עם תזמורת ברוקדה והמנצח מוסטנן מאסטוניה מבצעים את הקטע "הללויה".
חנוכה - 2018
חג שמח ! לכל בית נחשון
מאגר איילון 8.12.18 צילם הרצל
לאחר יומיים של גשם רציני בעמק איילון , המאגר "שלנו" - מאגר איילון התמלא ואולי הוא מבשר על שנה גשומה ביותר בנחשון ובארץ בכלל.
הריסת מחסן הנשק
לאחר שהגבול נדד מזרחה, הוחלט אי שם שאין צורך יותר בנשקיה. כלי הנשק הוחזרו למשמר הגבול, והמבנה רוב הזמן עמד ריק. עם שיוך הבתים לחברים התברר שהמבנה נמצא בשטח משויך וגורלו נחרץ. למקום הגיע טרקטורון, ותוך מספר שעות הפך המבנה לגל חורבות.
על הקיבוץאגדות והגדות המקוםהטיפ של רן
המרק התקלקל 1/19

המרק התקלקל?

פדיחה, תארו לעצמכם כי כל המשפחה מגיעה לארוחת ערב, מוציאים מרק מהמקרר או כל תבשיל אחר מחממים  והנה הוא חמוץ בריח רקוב, פנצ‘ר נוראי.

איך נמנע את זה?

בכדי להבין מה קרה אז הנה הסיבה:

 מזון שהוכן מירקות, קטניות, מוצרי בשר וחלב נושא בתוכו מגוון עצום של חיידקים, מיקרו אנזימים ומיני מחוללי תחלואות למיניהם, מרביתם מושמדים בתהליך הבישול, וחלקם שורדים טמפרטורה גבוהה זאת.

השורדים ימשיכו להתפתח בטווח טמפרטורה בין 65+ מע"צ ל 10+מע"צ. מ10+ מע"צ ולמטה הם נכנסים לתרדמת.

אלו שבתרדמת יתעוררו כשהתנאים יהיו מתאיימם והם: לחות/רטיבות וטמפרטורה שמעל ל-10+ מע"צ. כשהם יתעוררו, הם יכפילו עצמם כל 20 דק‘ יתקפו את המזון ויתחיל תהליך הריקבון, אגב, הטבע יצר את ריחו הרע של מזון מקולקל בכדי להתריע ולהרתיע כי אינו תקין לאכילה. החידקים המסוכנים שיכולים לשרוד הרתחה ולחזור לפעילות כשהתנאים משתפרים אלו יוצרי הנבגים. יש שתי קבוצות כאלה – בצילוס (אאירוביים) וקלוסטרידיום (אנאארוביים).

השמדת חידקים כאלו נעשית בלחץ של 2 אטמוספירות וטמפרטורות של 121 מעלות צלסיוס במשך 20 דקות. בוודאי שזה לא אפשרי בתנאי המטבח הביתי!

בשנים האחרונות התגלו חיידקי סלמונלה שפיתחו כיסוי למניעת השמדתם כולל בחום, חיידקים אלו שמוצאם מן העופות למיניהן יושבים בעיקר על ירקות עלים.

התבלינים יכולים גם כן להוות נשאי חיידקים פאטוגניים ולכן רצוי לרכוש תבלינים מעוקרים ובכמויות קטנות ולבדוק מידי פעם מה מתחולל בכלי האחסון. ספקי המיקרו אינזימים למזון הם בעיקר התבלינים, קמחים וכד‘.

מה ואיך מונעים את זה:

כלל ברזל ניקיון - לשטוף ולחטא את הירקות משאריות אדמה בעיקר ירקות עלים. למנוע שימוש בירקות ומוצרי גבינה שיש עליהם חשד כל שהוא לעובש ורקבון.  אל תשמשו במזון שפג תוקפו. שימו לב לטריות התבלינים. חיטוי ירקות (לא ירקות עלים) אפשר לעשות אם סבון כלים אך יש לשתוף היטב. ירקות עלים מומלץ להשרות במי חומץ.

לפני תחילת הבישול שטפו היטב את הסיר בעיקר בפינות וחריצים. השתמשו בסכין נקי בעיקר במפגש בין הידית ללהב.

שימו לב שקרש החיתוך נקי מאוד. טוב תעשו שימוש בשני קרשי חיתוך האחד לחיתוך ירקות והשני לבשר. והנכון ביותר לשטוף הקרש מיד אחרי השימוש ולאחר שחתכנו בו שורשים עם אדמה.

הכל מוכן? יופי

המזון מוכן, מתובל וטעים בושל בטמפרטורה של מעל 100 + מע"צ. חשוב לצנן את כולו במהירות האפשרית ולמנוע המתנה בטמפרטורה סביב ה-10-65 + מע"צ שזו הטמפרטוה הנוחה להתפתחות מחוללי התחלואה והריקבון.

בתום הבישול השאירו את המזון בסיר הבשול– אם הוא מיועד לאכילה בזמן הקרוב שישאר בחום עד הארוחה.

אם מיועד להעברה למקרר הניחו על השיש ל-20 דק וערבבו מידי פעם, אחר כך צננו אותו על ידי הכנסתו לכיור המלא מים קרים, וגם כאן  לערבב מידי פעם כך שהצינון יהיה בכל שטחו של המזון.

שהטמפרטורה סבירה הכניסו למקרר אבל בסיר הבישול ולא במיכל פלאסטיק (הפלסטיק מבודד ומונע קירור של פנים המזון) ושוב לערבב מידי פעם.

לאחר שהמזון קר לחלוטין-אפשר להעבירו למיכל פלאסטיק אבל לאחר שניקינו אותו היטב עם סבון ובכל חלקיו. אין להחזיר למיכל זה מזון שחומם ונשאר בתום הארוחה. כמו כן יש להשתמש במצקת או כל מה שנכנס לתבשיל בכלים נקיים וללא שאריות מזון "מפעם..."

השימוש בכלים חד פעמיים לא מומלצים בעיקר שאינו חלק דיו ומהסיבה שהחומר ממנו עשויים מכילים רכיבים שיכולים לגרום לסרטן, מומלץ להשתמש במיכלים נטולי BPA.

בונוס: בכללי אסור להשתמש במוצרי פלסטיק (מיכלים, בקבוקים וכד‘) לשימוש חוזר ובעיקר בחום כאשר המספר במשולש שבתחתית הכלי נמוך מ-6!

בדרך כלל תוקפו של מזון שהוכן בבית ומאחסן במקרר, שאינו על בסיס מוצרי בשר עד 10 ימים. וזה המכיל מוצרי בשר לא יותר מ-3 ימים.

אם כבר עסקים בענין הזה אז:

 מוצרי בשר וקציצות-רצוי לעשות כמות לארוחה ולהמנע מלשמור את מה שנשאר-ואם נשאר אז בעודן חמות (לא מיד אחרי האפיה או הטיגון) להכניס למקרר על צלחת מכוסה בניר נצמד ולא להניחם בערימה ולאחר שממש התקררו להעבירם למקפיא בכלי סגור.

מוצרי גבינות: פשטידות, סמבוסקות עם מילוי גבינה המכילים ביצים לנהוג כמו עם הבשר.

הקפאת בשר טרי: מי שקונה בסופר בשר טרי וטחון טרי בכמויות שלא לצריכה אחת, טוב יעשה שיחלק את החבילה למנות קטנות, יכניס לשקיות ניילון ויעביר למקפיא ובכך ימנע הפשרה שלא בהכרח יהיה צורך בכל הכמות כי, וזה החשוב!: אין להקפיא שנית בשר שהופשר!

קמח: מי שאופה בבית ומי שמשתמש בקמח חשוב להקפיד כי הקמח טרי ואין בו התפתחות של מיני חרקים.

ביצים: יש לשמור בקירור עד השימוש, אסור לשטוף ביצים ולאחסנם במקרר ואסור לאכול ביצים טריות כמו "ביצת עין".

אגב, מי שהוא יודע מה תפקיד החוט הלבן שבתוך הביצה????) התשובה בפעם הבאה

שיהיה בהצלחה ובתאבון

רן אלון



חזרה למעלה הדפסה שלח למייל הוסף למועדפים הפוך לדף הבית