על הקיבוץ
אודות האתר 3/2013 ציוני דרך מנהלת הקיבוץ מבנה אירגוני איך להגיע לקיבוץ נחשון מפת הקיבוץ אגדות והגדות המקום הפרלמנט שישי בערב חידת החודש מה נשמע? מה קורה? זוטות 23/3/17 עושים טוב המלצות חברים HOT הטיפ של רן גדוד היער על כלבים וחיות אחרות ציפורי נחשון זריחה במצדה סיפורי חברת הילדים מולי בדרכים גן העדן של ארז צ‘פלינסקי ועליזה השבוע בקיבוץ הארצי סיפורי יזהר ניבים דוברים זוטות מהארכיון אגדות 2015 אגדות 2014 על אגדות המקום אזהרה לקורא המקומי לפני המבול משחקים בקבוץ מקרה גבול ריח השדה וילדע חיעס בתוך המשפחה אגדות המקום דור 2 כולם חכמים כולם איזה טיפוס ! סודות המטבח או-טו-טו שאר ירקות על האתר
תמונת השבוע
לתמונות הקודמות
כניסה לחברים
חדש באתר
טיול קיבוץ לעובדת
כ-180 חברים וילדים ירדו דרומה ביום חמישי 13/10....
משוררים מדברים עם אלוהים
דברי פתיחה של דורית בערב שנערך בערב יום כיפור במועדון הקיבוץ.
אפרת שוב - אוסף
צפו ותהנו...
היו זמנים
תמונות מסוף המאה העשרים ותחילת המאה הנוכחית...
יריד היקבים 2017 ביקב שורק
ארוע שהתרחש בסוף חודש מאי ביקב שורק...
טיול לקניון השחור בזוויתן 9/16
טיול ילדי המתנס....
הצלת חיים
"מגן דוד אדום" מפרסמת סרטון ובו הנחיות לאדם חסר הידע הרפואי, שיכולות להציל חיים.
נביטת החיטה
סוף סוף החיטה הרימה ראש בשדות נחשון.
צריף החמישייה
ישן בפני חדש תוציאו
קומביין האבטיחים
אוגוסט 2017 - החל קטיף האבטיחים בשדותינו.
אדום החזה - 16
ציפור קטנה ויפה ממשפחת הקיכליים, חורף בארץ.
פורים 2017
הערב בניהולו של אמיר פרידמן והחבר׳ה הצעירים היה מאוד מוצלח. החברה עבדו וארגנו את כל החג מא׳ ועד ת׳. באמת כל הכבוד להם ! נגה.
מי יודע מה זה ?
מולי, במהלך צעידתו ברחבי הקיבוץ, נתקל במה שרואים בתמונה ומאד ישמח לדעת מה זה? ולמה שימש? ממתינים לתשובות.
על הקיבוץאגדות והגדות המקוםהטיפ של רן
הקדמה

בעקבות הכתבה שלי על הסלמונלה הגיעו אלי שאלות שונות לגבי ההיגיינה והטיפול במזון. אספתי מתוך ידע אישי קצת מידע על כללי התנהגות במניעת תחלואות מיותרות הנגרמות מזיהומים.

מוגשת לכם בצורה מרוכזת רשימה  של טיפים כהמלצה למניע ולשמירה (ככל האפשר) על הבטיחות במזון ביום יום ועל כללי היגיינה נאותים.

ככלל, הידיים הם המוליך העיקרי של הזיהום. יש לרחוץ ידיים וכלי מטבח תמיד במים חמים וסבון יעודי.

חשוב לדעת שמרבית החיידקים אוהבים סביבה לחה וחמימה. אך אל תתבלבלו, במקרר לא מושמדים חיידקים הם פשוט הולכים לישון. ויש חיידקים שדווקא מתרבים בטמפרטורה נמוכה ובסביבה רטובה. (כמו הליסטירה שמתרבה אך לאט)



1. הבית והשירותים

1.      יש לרחוץ היטב במים עם סבון הידיים לפני היציאה משירותים רצוי לפני סגירת הכפתורים או הרוכסן והחגורה.

2.      שימו לב כי ברשותכם סבון ידיים ולא סבון לטיפוח העור שספק מה רמת החיטוי שלו.

3.      יש לרחוץ את ידיות הברזים מידי פעם בחומר חיטוי כאקונומיקה

4.      במידה ואחד מבני הבית סובל משלשולים יש לחטא את האסלה תמיד בתום השימוש. רצוי להשתמש באקונומיקה.

5.      יש לנקות את ידיות האסלה והדלת במים וסבון מעת לעת.

6.      יש לנקות האסלה בחומרי ניקוי חריפים (אקונמיקה, 00 ואחרים).

7.      יש לנקות האסלה היטב מהיכן שהמיים ניגרים.

8.      הקפידו למנוע ממעופפים להתיישב על מזון, בעיקר זבובים ירוקים.

9.      במוצאי הכיורים ובמקלחת מצטברים בקטריות ועובשים- טוב מידי פעם לנקות עם פותחי סתימות של "יעקבי" או "סנו" אפילו אם אין סתימה.

10. רחצו ונקו את מעמד או כוס אחסון מברשות השניים.



2. כלי מטבח ואיחסון

ב. כלי מטבח ואחסון:

  1. יש להמנע משימוש במגבת לניקוי האף, או הידיים לאחר השירותים.

  2. יש לייעד סכין לבשר וסכין נפרד לירקות ונפרדת ללחם.

  3. יש לרחוץ במיים חמים וסבון את הסכינים ובעיקר את המפגש בין הידית ללהב.

  4. לאחר טיפול בבשר עוף בעיקר יש לרחוץ היטב את קרש הבשר ולייבשו.

  5. מטרפת ביצים לרחוץ היטב לאחר השימוש.

  6. ספוג בכיור- תמיד לייבש בתום השימוש ולהחליף מעת לעת.

  7. כלי פלסטיק לאחסון לייבש היטב לאחר ההדחה.

  8. מכסים עם חריצים לוודא כי אין שאריות מזון בחריצים.

  9. לוודא כי חריצים במכסה או בכלי עצמו נקיים ואינם עם עובש או שאריות מזון.

  10. קרש חיתוך- לנקות היטב, עם נוצרו בו חריצים יש להחליפו. ליעד קרש לבשר ובשר עוף וקרש לשאר המשימות


חזרה למעלה הדפסה שלח למייל הוסף למועדפים הפוך לדף הבית