על הקיבוץ
אודות האתר 3/2013 ציוני דרך מנהלת הקיבוץ מבנה אירגוני איך להגיע לקיבוץ נחשון מפת הקיבוץ אגדות והגדות המקום שישי בערב הפרלמנט חידת החודש מה נשמע? מה קורה? זוטות 23/3/17 עושים טוב המלצות חברים HOT הטיפ של רן גדוד היער על כלבים וחיות אחרות ציפורי נחשון זריחה במצדה סיפורי חברת הילדים מולי בדרכים גן העדן של ארז צ‘פלינסקי ועליזה השבוע בקיבוץ הארצי סיפורי יזהר ניבים דוברים זוטות מהארכיון אגדות 2015 אגדות 2014 על אגדות המקום אזהרה לקורא המקומי לפני המבול משחקים בקבוץ מקרה גבול ריח השדה וילדע חיעס בתוך המשפחה אגדות המקום דור 2 כולם חכמים כולם איזה טיפוס ! סודות המטבח או-טו-טו שאר ירקות על האתר
תמונת השבוע
לתמונות הקודמות
כניסה לחברים
חדש באתר
פליליסט של סרטי שושנה
אוסף של סרטים שיצרה וערכה שושנה לב במשך השנים...
ניר שחם ויקב שורק
בפאתי חצר הקיבוץ שוכן לו יקב שורק. יחודו של יקב זה הוא בהיותו בי"ס לעשיית יין. ניר מספר על היקב וקצת על עצמו...
הרפת שהפכה לענף המים והאינסטלציה
פעם הייתה רפת שם חלבו פרות וגידלו עגלים. אח"כ הפך המקום לסככה של ענף המים. כאן תיקנו צינורות בימי גשם וכאן ישב הפרלמנט של שמואל. כעת השכן ממזרח לוטש את עיניו .
הפרלמנט בספריה
כל יום שישי מתכנסים הספרניות וחברים נוספים בספריה ודנים בהוויות העולם הספרותי ועולמות אחרים...
חנוכה 2017
הדלקת נרות, מופע מדהים של כלילה והרצל ומשחק חנוכה בעזרת אפליקציה במכשירי הניידים....
אפרת שוב - אוסף
צפו ותהנו...
היו זמנים
תמונות מסוף המאה העשרים ותחילת המאה הנוכחית...
יריד היקבים 2017 ביקב שורק
ארוע שהתרחש בסוף חודש מאי ביקב שורק...
תור הכלניות
שלל הפתעות מחכות לנו ב"דרך הלבנה". אחרי שעוברים את "המצבות" ושדות החיטה לכיוון כפר בן-נון הן מחכות לנו במלוא הדרן ויופיין כלניות לבנות ואדומות.
נביטת החיטה
סוף סוף החיטה הרימה ראש בשדות נחשון.
צריף החמישייה
ישן בפני חדש תוציאו
קומביין האבטיחים
אוגוסט 2017 - החל קטיף האבטיחים בשדותינו.
אדום החזה - 16
ציפור קטנה ויפה ממשפחת הקיכליים, חורף בארץ.
על הקיבוץאגדות והגדות המקוםהטיפ של רן
הקדמה

בעקבות הכתבה שלי על הסלמונלה הגיעו אלי שאלות שונות לגבי ההיגיינה והטיפול במזון. אספתי מתוך ידע אישי קצת מידע על כללי התנהגות במניעת תחלואות מיותרות הנגרמות מזיהומים.

מוגשת לכם בצורה מרוכזת רשימה  של טיפים כהמלצה למניע ולשמירה (ככל האפשר) על הבטיחות במזון ביום יום ועל כללי היגיינה נאותים.

ככלל, הידיים הם המוליך העיקרי של הזיהום. יש לרחוץ ידיים וכלי מטבח תמיד במים חמים וסבון יעודי.

חשוב לדעת שמרבית החיידקים אוהבים סביבה לחה וחמימה. אך אל תתבלבלו, במקרר לא מושמדים חיידקים הם פשוט הולכים לישון. ויש חיידקים שדווקא מתרבים בטמפרטורה נמוכה ובסביבה רטובה. (כמו הליסטירה שמתרבה אך לאט)



1. הבית והשירותים

1.      יש לרחוץ היטב במים עם סבון הידיים לפני היציאה משירותים רצוי לפני סגירת הכפתורים או הרוכסן והחגורה.

2.      שימו לב כי ברשותכם סבון ידיים ולא סבון לטיפוח העור שספק מה רמת החיטוי שלו.

3.      יש לרחוץ את ידיות הברזים מידי פעם בחומר חיטוי כאקונומיקה

4.      במידה ואחד מבני הבית סובל משלשולים יש לחטא את האסלה תמיד בתום השימוש. רצוי להשתמש באקונומיקה.

5.      יש לנקות את ידיות האסלה והדלת במים וסבון מעת לעת.

6.      יש לנקות האסלה בחומרי ניקוי חריפים (אקונמיקה, 00 ואחרים).

7.      יש לנקות האסלה היטב מהיכן שהמיים ניגרים.

8.      הקפידו למנוע ממעופפים להתיישב על מזון, בעיקר זבובים ירוקים.

9.      במוצאי הכיורים ובמקלחת מצטברים בקטריות ועובשים- טוב מידי פעם לנקות עם פותחי סתימות של "יעקבי" או "סנו" אפילו אם אין סתימה.

10. רחצו ונקו את מעמד או כוס אחסון מברשות השניים.



2. כלי מטבח ואיחסון

ב. כלי מטבח ואחסון:

  1. יש להמנע משימוש במגבת לניקוי האף, או הידיים לאחר השירותים.

  2. יש לייעד סכין לבשר וסכין נפרד לירקות ונפרדת ללחם.

  3. יש לרחוץ במיים חמים וסבון את הסכינים ובעיקר את המפגש בין הידית ללהב.

  4. לאחר טיפול בבשר עוף בעיקר יש לרחוץ היטב את קרש הבשר ולייבשו.

  5. מטרפת ביצים לרחוץ היטב לאחר השימוש.

  6. ספוג בכיור- תמיד לייבש בתום השימוש ולהחליף מעת לעת.

  7. כלי פלסטיק לאחסון לייבש היטב לאחר ההדחה.

  8. מכסים עם חריצים לוודא כי אין שאריות מזון בחריצים.

  9. לוודא כי חריצים במכסה או בכלי עצמו נקיים ואינם עם עובש או שאריות מזון.

  10. קרש חיתוך- לנקות היטב, עם נוצרו בו חריצים יש להחליפו. ליעד קרש לבשר ובשר עוף וקרש לשאר המשימות

טיפול בירקות

ג. ירקות:

  1. ירקות שורש-להסיר האדמה מחוץ לכיור המטבח.

  2. ירקות עלים (פטרוזליה וכד‘) לשטוף היטב עם סבון, רצוי להשרות כ-30 דק‘ במים מהולים בחומץ.

  3. מלפפונים, כרישה, תפוחי אדמה, בצל ירוק, קולרבי וכד‘ לשטוף היטב עם מים וסבון לפני הקילוף לקלף ולשטוף שנית גם את הידיים.

  4. כרוב, חסה לנקות היטב, להסיר עלים פגועים, להשרות במי חומץ לשטוף ולייבש.

  5. שאר ירקות לשטוף היטב ואף להשרות פרק זמן במיי סבון ולשטוף היטב.

  6. אבטיח ומלון- חובה לרחוץ במים עם סבון לייבש ורק אחר כך להכניס למקרר.

מזונות נוספים

ד. בשר עוף:

1.      עם הבשר מצנון- לשטוף היטב וליבש לפני המשך הטיפול.

2.      תריחו אותו-ריח חריג מצביע על בעיה ובעיקר אי טריות ותחילת ריקבון.

3.      במהלך הטיפול בו יש לשמור שיהיה בטמפרטורה נמוכה עד לצליה.

4.      לאחר החיתוך-ניקוי יסודי של הקרש והסכין וכמובן ידיים.

5.      פסולת- לסלק מהבית בהקדם ולא להשאיר בפחי האשפה או הכיור.

6.      חלקים פנמיים-לאחר הניקוי וסילוק חלקים שלא למאכל-לנקות היטב הקרש הסכינים והידיים. ניתן רק פעם אחת לטגן ומה שנשאר להשליך.

7.      אם הבשר קפוא-יש להפשיר על השיש ולהמשיך ההפשרה במקרר עד לשימוש. אסור להקפיא שנית אלה אם עבר טיפול תרמי.

8.      לאחר בישול או טיגון ניתן לשמור בקירור או הקפאה אך לאחר החימום הנוסף אסור  לצנן שנית ולבשל שוב-יש להשליך מה שנשאר.

9.      רצוי להכניס את המזון בעודו חם למקרר ולא לצנן על השיש ולאחר מכן למקרר.

ה. בשר בקר:

1.      בשר מצונן יש לבדוק את הצמיגות לוודא טריות.

2.      יש לסלק שאריות דם.

3.      במהלך הטיפול עד לצליה יש לשמור הבשר שיהיה במפרטורה נמוכה ככל האפשר.

4.      כל מה שנאמר בפרק בשר העוף מתאים גם לבשר הבקר.

5.      קציצות ובשר טחון- המוצר מאוד רגיש ולכן בשר טחון קפוא- להפשיר ולהשתמש מיד, רק לאחר טיפול תרמי ניתן להקפיא את הקציצות שנית  (שהן חמות להכניס למקרר ושהן כבר קרות להעביר למקפיא).

   ו. דגים:

1.      הדג הנו מאכל מאוד רגיש עם כושר השרדות חלש ביותר ורגיש לקלקול, לכן דג טרי- לנקות לטגן/לאפות ולאכול, לא מומלץ לצנן ולאכול במועד אחר.

ז. מוצרי חלב/ממרחים/סלטים מוכנים:

1.      לבדוק מועדי תפוגה כבר בעת הקניה.

2.      ריח-כל המוצרים האלה בהיותם טריים ריחם טרי ובעת קלקול הריח מאוד חריף.

3.      לשמור על מקומם במקרר באזור הקר ביותר.

4.      להשמיד מזון עם סימני עובש ראשוניים.


 

 

 


חזרה למעלה הדפסה שלח למייל הוסף למועדפים הפוך לדף הבית